Tweede kwalificatie NK VO zeer sterk bezet (25 november)

25-11-2016 10:00

Op vrijdag 25 november 2016 staat de tweede kwalificatie gepland voor het NK schaken voor schoolteams uit het Voortgezet Onderwijs 2016-2017 (NK VO). In categorie I heeft deze kwalificatie heeft een zeer sterke bezetting. De nummer 2 van vorig jaar het Wartburg College Rotterdam heeft zich gemeld, alsmede het Stedelijk Gymnasium Leiden. Maar wat te denken van Topsporttalentschool Groningen met o.a. Jorden, Lucas en Pieter van Foreest en Jonas Hilwerda!

Topsporttalentschool Groningen had vorig jaar ook een poging gewaagd om zich te plaatsen, maar toen hadden ze maar 3 spelers beschikbaar in de laatste kwalificatie. Nu zijn ze op tijd en hebben een nog veel sterker team. Jorden is inmiddels de geregend Nederlands Kampioen bij de volwassenen en is ook deelnemer in Wijk aan Zee in de Challenger groep.
Tata banner
Per kwalificatie plaatsen de twee hoogst geëindigde teams van vier spelers per categorie zich voor de teamfinale. Zie voor de geplaatste scholen/ spelers tot nu toe:
VO I: http://nkscholen.schaakbond.nl/vo-i/scholen
VO II: http://nkscholen.schaakbond.nl/vo-ii/geplaatste-scholen 

In de finale op 13 januari 2017 in Wijk aan Zee wordt op reguliere borden gespeeld (dus niet online). Op de finaledag worden er 5 ronden gespeeld tegen de andere  finalisten. In beide categorieën is plaats voor 6 teams. Het speeltempo in de finale is 10 minuten per speler plus 10 seconden per zet. 
De finale wordt mede mogelijk gemaakt door het Tata Steel Chess Tournament.

Zie voor nadere informatie 2e kwalificatie de toernooiwebsite.

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken