Derde kwalificatie NK VO (9 december)

08-12-2016 10:00

Op vrijdag 9 december 2016 staat de derde en tevens laatste kwalificatie gepland voor het NK schaken voor schoolteams uit het Voortgezet Onderwijs 2016-2017 (NK VO). Welke teams voegen zich nog bij de andere finalisten? In VO I hebben de Rotterdamse teams van het Erasmiaans Gymnasium en het Wartburg College zich nog niet geplaatst. Ze zullen er voor moeten strijden tegen een aantal nieuwe teams.

In VO II is het Murmellius Alkmaar nog niet zeker. Het Noordik Almelo ook zeker een kanshebber voor een van de twee laatste finale plekken.
Tata banner
Per kwalificatie plaatsen de twee hoogst geëindigde teams van vier spelers per categorie zich voor de teamfinale. Zie voor de geplaatste scholen/ spelers tot nu toe:
VO I: http://nkscholen.schaakbond.nl/vo-i/scholen
VO II: http://nkscholen.schaakbond.nl/vo-ii/geplaatste-scholen 

In de finale op 13 januari 2017 in Wijk aan Zee wordt op reguliere borden gespeeld (dus niet online). Op de finaledag worden er 5 ronden gespeeld tegen de andere  finalisten. In beide categorieën is plaats voor 6 teams. Het speeltempo in de finale is 10 minuten per speler plus 10 seconden per zet. 
De finale wordt mede mogelijk gemaakt door het Tata Steel Chess Tournament.

Zie voor nadere informatie 3e kwalificatie de toernooiwebsite.

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken