Rogier Burger en Arne Pols winnen derde Grand Prix

17-11-2016 15:00

De derde KNSB Jeugd Internetschaak Grand Prix is woensdag gespeeld. Zoals elke maand werden er weer snelschaakpartijen gespeeld tussen jeugdschakers in de categorie├źn jeugdrating onder de 1400 (groep 1) en 1400 of hoger (groep 2). Tevens ging dit keer het scholentoernooi voor het basisonderwijs bovenbouw van start en het toernooi voor duo's voor spelers tot 1000.

Groep 1 werd een strijd tussen Torterra (Rogier Burger, Baarnse SV) en Ithomas (Thomas Kutchoukov, SV Almere). Beiden eindigden op 5 punten, maar de tiebreak besliste in het voordeel van Rogier, die overigens ook het onderlinge duel had gewonnen van Thomas. Rafael Goudriaan werd derde met 4,5 punt. Totaal waren er 18 deelnemers die allemaal ook Grand Prix punten verzamelden - afhankelijk van de plaats op de ranglijst.

Groep 2 leverde een interessante strijd op met redelijk wat verrassingen. Zo had Jonas Hilwerda, normaal een goede kanshebber voor de eerste plaats, een matige dag. Bovenaan was ook te zien dat de spelers aan elkaar gewaagd waren: ArneP (Arne Pols), Yishen Han en Wiggert Pols eindigden op 4 uit 5. Arne had dan net een hogere progressieve score en hij is dan ook de officiële winnaar van de Grand Prix. Jan Bosma (JohnB) deed voor het eerst mee en werd netjes vierde met 3,5 uit 5.
Eindstand GP3:
www.schaakbond.nl/internetschaak/gp/2016-2017/eindstand-gp3
Tussenstanden na GP3:
www.schaakbond.nl/internetschaak/gp/2016-2017

scholentoernooi
Het toernooi voor scholen kende de eerste voorronde. Twee schoolteams wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde: Eshoek uit Annen (Groningen) en het eerste team van 't Schrijverke uit 's Hertogenbosch.

duotoernooi
Bij het duotoernooi deden drie teams mee. Het team MeesKobeMagnus haalde daarvan de meeste punten: samen haalden Mees de Heij en Kobe Smeets 7 punten. "Mathorn" (Thomas Kutchoukov en Max de Vreugt Pezo) haalden 5 punten en twee spelers van 't Schrijverke 3 punten.

De volgende KNSB Jeugd Internetschaak Grand Prix is op woensdagmiddag 14 december. Dan is er weer een kwalificatie ronde voor het basisscholentoernooi, voor de duo's voor clubspelers en de gebruikelijke individuele groepen. Meer weten? Kijk op www.knsbgp.nl.

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken