Uitslagen KNSB-jeugdclubcompetitie 3e speeldag (12 nov)

14-11-2016 14:35

Op zaterdag 12 november was de derde speeldag van de KNSB-Jeugdclubcompetitie. Er is gespeeld in de Meesterklasse A, C en Promotieklasse A. De Meesterklasse D was vrij deze speelronde.

In de Meesterklasse A speelde koploper Oud Zuylen Utrecht A1 eerst tegen de verrassende nummer 2 Messemaker A1 en daarna tegen De Schaakmaat A1. Oud Zuylen Utrecht A1 liet er geen gras over groeien en won beide wedstrijden met 3,5-0,5. STB A1 en ASV A1 volgen inmiddels op 3 matchpunten.

In de Meesterklasse C is er wel een nieuwe koploper. De Waagtoren C1 uit Alkmaar kwam in matchpunten gelijk met De Toren Arnhem C1, maar heeft 2,5 bordpunt meer. De Toren Arnhem C1 verloor namelijk in de 6e ronde verrassend van Almere C1. Almere is hierdoor wel opgeklommen naar de derde plaats op een matchpunt van de twee koplopers.

In de Promotieklasse A leek er ook een nieuwe koploper aan te komen. KC Chesscool A1 verloor van Talententeam SBO A1 met 1,5-2,5, maar dat werd in de middagronde weer teniet gedaan doordat KC Chesscool A2 met 3-1 van Talententeam SBO A1 won. KC Chesscool A1, KC Chesscool A2 en Talententeam SBO A1 hebben nu alle drie 8 matchpunten. KC Chesscool A1 heeft wel verderuit de meeste bordpunten. Alleen de nummers 1 en 2 promoveren naar de Meesterklasse A, dus dat belooft nog wat op de slotdag.

Zie verder de jeugdclubcompetitie pagina's:
www.schaakbond.nl/jeugd/jeugdclubcompetitie/2016 

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken