Jonas aan de leiding na 4e Grand Prix Jeugd

15-12-2016 00:00

Woensdag 14 december werd de vierde KNSB Jeugd Internet Grand Prix van het seizoen gespeeld via Playchess. Net als de afgelopen keren was de opkomst goed en werd er hard gestreden om de eer, èn de Grand Prix punten.

Roy Kienjet won de groep voor spelers met een jeugdrating lager dan 1400. Hij stond slechts één halfje af. Tweede werd, met een punt minder dan de winnaar, Honing Koning, ofwel Tom Kalousdian, die evenveel punten haalde als de winnaar van de vorige Grand Prix, Torterra (Rogier Burger). Totaal speelden 21 spelers in deze groep elk zes partijen tegen elkaar.

De groep voor de sterkste spelers werd opnieuw gewonnen door ArneP (Arne Pols), die remises speelde tegen de uiteindelijke nummers 2 en 3. Jonas Hilwerda verloor van Wiggert Pols, maar eindigde wel nipt boven hem omdat Wiggert weer verloor van Timpjeschaak (Tim Grutter).
Tussenstand na GP4
Eindstanden GP4

De volgende KNSB Jeugd Internetschaak Grand Prix is op woensdagmiddag 18 januari. Dan is er weer een kwalificatie ronde voor het basisscholentoernooi, voor de duo's voor clubspelers en de gebruikelijke individuele groepen. Meer weten? Kijk op www.knsbgp.nl.

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken