KNSB Internetschaak

Meesterlijk aanbod voor de Nederlandse schaker

De snelle ontwikkelingen op het gebied van techniek maakt dat er steeds meer mogelijk is op schaakgebied. Zo leent het spel zich uitstekend om via internet te beoefenen. De KNSB werkt samen met de schaakplatform PlayChess om voor leden en niet leden internetschaak activiteiten te ontwikkelen om zo meer mensen aan het schaken te krijgen.

Het schaakplatform PlayChess is op dit moment de populairste aanbieder van internetschaak ter wereld. Gemiddeld zijn er meer dan 5000 spelers dagelijks online en worden er zo'n 200.000 wedstrijden gespeeld.

De KNSB heeft binnen PlayChess een speciale ruimte gemaakt voor de Nederlandse schaker. De KNSB omgeving biedt onderdak aan de hele Nederlandse schaakcommunity. Centraal staat de mogelijkheid om zelf te schaken, met snelle en langzame speeltempo's en de optie om met elkaar te chatten. 

Door de samenwerking met PlayChess kan de KNSB het internetschaak-lidmaatschap aanbieden tegen een sterk gereduceerd tarief. De KNSB wil op deze manier de mogelijkheid bieden om op een eenvoudige en aantrekkelijke manier te schaken op het internet. 

Met internetschaak voorziet de KNSB in een digitaal platform om te leren, te spelen, te informeren en te genieten van de schaaksport.

Het lidmaatschap van KNSB internetschaak bedraagt voor leden van schaakverenigingen en persoonlijke leden van de KNSB € 15,- per jaar, een korting van bijna 50% op de normale prijs. Indien u nog niet lid bent van de KNSB, bedraagt het lidmaatschap € 25,-  per jaar. In beide gevallen wordt u automatisch Internetlid van de KNSB.

Voordelen KNSB Internetschaak samengevat:

  • Nederlandstalig platform binnen PlayChess-omgeving
  • Aparte KNSB schaakkamer
  • Gereduceerd tarief
  • Eenvoudig te bedienen
  • Mogelijkheid tot deelname aan internetschaak activiteiten zoals trainingen, workshops en toernooien
  • Deelname NK internetschaak

Om op PlayChess te komen heeft u dit programma nodig

Neem vervolgens een kijkje als 'guest', u kunt niet voor rating spelen en heeft in bepaalde kamers geen toegang. Of vraag nu direct een jaarlidmaatschap aan om ook op internet te genieten van schaken, een meesterlijke sport.

Wilt u meer informatie over KNSB internetschaken of internetschaak producten en activiteiten neemt u dan contact op met het Bondsbureau KNSB:
Emailadres: bondsbureau@schaakbond.nl
Telefoon: 023-5254025

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken