Rogier Burger en Wiggert Pols winnen vijfde Grand Prix

24-01-2017 15:00

In de bijzonder goed bezette groep 1 (voor spelers met een jeugdrating lager dan 1400) haalde Rogier Burger (Torterra) voor het eerst de winst binnen.

Hoewel dit wel met een miniem verschil was, want ook drie anderen eindigden met 5 uit 6 op de gedeeld eerste plaats: Vadim van Kuijk, Masha Lindenaar, en Roy Kienjet. Het door Playchess gebruikte tiebreaksysteem "Progressieve score" gaf echter doorslag. Ook HoningKoning Tom Kalousdian (4,5 punt) zat nog dicht bij de kopgroep.

Groep twee, voor spelers met een jeugdrating boven de 1400, werd gewonnen door Wiggert Pols. Hij verloor geen partij en speelde remise tegen Arne Pols en Yishen Han. Arne Pols deelde de tweede plaats met Khoi Pham, beide haalden 4 punten, op de voet gevolgd door Arne en Arthur Maters die beiden 3,5 punt haalden.
Eindstand GP5
Tussenstand na GP5

De volgende KNSB Jeugd Internetschaak Grand Prix is op woensdagmiddag 15 februari, vanaf 17 uur. Om mee te doen moet je een playchess account hebben - zo niet, kijk op www.knsbgp.nl  hoe je eraan kan komen.

Scholentoernooi
Er was ook een ronde van het schoolschaaktoernooi, het tweede team van het Schrijverke uit Den Bosch plaatste zich voor de volgende ronde.
Meer informatie over de KNSB Jeugd Internetschaak Grand Prix kan je vinden op www.knsbgp.nl.

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken