Tuindorpschool kampioen Heite Schoolschaaktoernooi

14-02-2017 17:40

Het eerste team van De Tuindorpschool in de Lindewijk in Wolvega veroverde de eerste prijs 11 februari in een sportieve strijd met 35 andere teams.

Tuindorpschool kampioen Heite Schoolschaaktoernooi

Tuindorp kampioen

Tweede in de toernooizaal van het Stellingwerf College in Oosterwolde werden de schakers van De Striepe in Oldeholtpade. Nummer drie werd 't Holtpad van Nijeholtpade. Samen met School Matthijsje (nr 4) uit Oosterstreek en de Riemsloot (nr. 5) uit Appelscha hebben deze scholen met hun prestatie ook een ticket verdiend voor het Fries Schoolschaakkampioenschap later dit voorjaar. 
Het Heite Schoolschaaktoernooi is het schaaktoernooi voor de basisscholen in de Stellingwerven. Op veel basisscholen in beide gemeenten wordt geschaakt en met 25 scholen deed ruim de helft afgelopen zaterdag mee verdeeld over 36 teams met meer dan 170 kinderen. De scholen worden waar nodig ondersteund door het Heite Schoolschaaktoernooi dat schaakmateriaal beschikbaar stelt en schaakdocenten uitleent. Op deze manier hebben in de afgelopen elf jaar ruim vierduizend leerlingen kennis gemaakt met het schaken.
Remco Heite
(Foto: Lenus van der Broek)

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken