OBS Het Galjoen Den Haag krijgt bezoek van Wesley So

27-01-2017 12:00

Op 31 januari bezoekt Wesley So, de huidige leider bij het Tata Steel Chess Tournament, openbare basisschool Het Galjoen in Den Haag. Op Het Galjoen wordt namelijk heel veel geschaakt. Elke maandag krijgen alle 130 kinderen in de groepen 4, 5 en 6 op deze school schaakles.

OBS Het Galjoen behoort tot de scholen in Nederland waar schaken als apart schoolvak onder schooltijd wordt aangeboden. In Den Haag is begin 2015 (bij het Tata Steel Masters on Tour) een start gemaakt met een nieuw Schoolschaakplan voor Den Haag en directe omgeving. OBS Het Galjoen heeft zich kort daarna aangemeld voor dit project en heeft sindsdien een complete schaakdag op school. Inmiddels hebben al meer dan 800 scholieren van 12 verschillende scholen schaken geleerd via het schoolschaakplan Den Haag.
OBS Het Galjoen is door de gemeente Den Haag uitgekozen voor het bezoek van Internationaal Grootmeester Wesley So. Ook heel speciaal is dat er een leerling van OBS Het Galjoen mag deelnemen diezelfde middag aan de simultaan tegen Wesley So in de Tweede Kamer.
Het schoolschaakplan Den Haag en omgeving is een initiatief van de HSB en de KNSB.

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken