Siep H. Postma overleden (87)

03-01-2017 12:45

Op 24 december 2016 is Siep H. Postma op 87-jarige leeftijd overleden. De heer Postma was Lid van Verdienste van de KNSB. Hij was o.a. 10 jaar lang hoofdredacteur van het jeugdblad van de KNSB (1976-1986).

Siep H. Postma overleden (87)

Siep H. Postma

"De heer S. Postma is tientallen jaren een groot promotor van het jeugdschaken geweest. Gedurende een lange periode was hij actief als bestuurslid van de FSB. Hij was hierin onder meer voorzitter en secretaris.
Als stimulator van het jeugdschaak is hij vooral bekend geworden als publicist. Hij verzorgde gedurende vele jaren artikelen op het gebied van jeugdschaak in Schakend Nederland en hij was tevens eindredacteur van het jeugdblad van de KNSB. In talrijke andere periodieken verschenen artikelen van hem."
Aldus Herman Hamers op 25 november 1997 aan de Bondsraadsleden bij de voordracht voor het toekennen van het Lidmaatschap van Verdienste van de KNSB.

In het eerste nummer van Jeugdschaak (september 1976) schreef Henk Wille het volgende:
Kop JSJS Aankondiging
Samenstelling van de redactie van Jeugdschaak in 1976:

JS Redactie
De heer Postma was in het dagelijks leven leraar aan de Mavo in Leeuwarden. Daarnaast was hij een goede schaker en publiceerde hij vele schaakartikelen en schaakboeken en met succes. Wie kent bijvoorbeeld de schaakavonturen van Buikie niet?

Siep H. Postma was tevens in het bezit van de KNSB-speld voor het 50-jarig lidmaatschap (sinds 2009). Hij was jarenlang lid van KSC Philidor 1847 Leeuwarden en SC Knudde '78 en tot zijn overlijden de fusieclub Schaak Combinatie Leeuwarden. Zie tevens het memoriam op website van Schaak Combinatie Leeuwarden.
Zie voor een groot overzicht van het schaakleven van Siep Postma  en diverse in memoriams de website van Philidor Leeuwarden 1847.

 

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken