Sterk deelnemersveld NJSK Assen

07-03-2017 14:00

De deelnemers aan de Nederlandse Jeugdschaakkampioenschappen (NJSK) in Assen 2017 zijn bekend. 112 deelnemers gaan verdeeld over zes categorie├źn van 23 tot en met 29 april 2017 uitmaken wie de sterkste jeugdschakers en schaaksters van Nederland zijn. Op 6 maart sloot de aanmelding van de gerechtigden en van de vrijplaatsaanvragen op rating.

De Jeugd A groep is sterk bezet met maar liefst zeven titelhouders, vier IM's en 3 FM's. Lucas van Foreest (Groningen) voert het veld aan, maar Robby Kevlishvili (Zoetermeer) en Casper Schoppen (Utrecht) volgen op slechts een paar ratingpunten.

Bij de Meisjes A is de top heel breed en voert Lola den Dunnen (Rotterdam) het veld aan. Heel bijzonder is echter dat de nummer twee, Machteld van Foreest (Goningen), nog slechts 9 jaar is en toch al in deze leeftijdsgroep gaat uitkomen. Qurine Naber (Velp) volgt als derde.

Bij de Jeugd B bestaat de top 3 uit Joris Kokje (Utrecht), Kevin Nguyen (Rotterdam) en Derk Kouwenhoven (Vijfhuizen). Bij de Meisjes B voert Robin Duson (Hoorn) het veld aan voor Anna Martinez (Wageningen) en Iris Schelleman (Axel).

Bij de Jeugd C voert Eelke de Boer (Groningen) de lijst aan, voor Jonas Hilwerda (Groningen) en Onno Elgersma (Almelo). Bij de Meisjes C is Eline Roebers (Amsterdam) als eerste geplaatst voor Sara Martinez (Wageningen) en Jessie Mang (Bilthoven).

Download hier de volledige deelnemerslijst:
Deelnemerslijst NJSK Assen 2017

Kijk op de toernooisite voor nadere informatie over de speelschema's en uitgebreide nevenprogramma: www.njsk.nl

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken