Verenigingsprijs 2016: Meppeler SV op 7

09-02-2017 17:35

De Meppeler Schaakvereniging (MSV) is als zevende geƫindigd op de lijst met schaakverenigingen met meeste ledenwinst over 2016. Met per saldo 15 leden (22 nieuwe tegen 7 afmeldingen), werd de winst vooral weer bij de jeugd gehaald.

Verenigingsprijs 2016: Meppeler SV op 7

Logo Meppeler SV

Het eerste wat bij MSV opvalt is de moderne website: www.meppelerschaakvereniging.nl
Geheel "responsive" en zonder veel franje, maar met korte krachtige kopjes. Ook valt op dat niet eerst de stand wordt weergegeven bij de competitie, maar het laatste nieuws met wie verrassend heeft toegeslagen. Ook zijn er serieuze "studieachtige matjes" en "oefeningen" te vinden waar de leden om een oplossing wordt gevraagd en waar over wordt gediscussierd.
Onder het kopje jeugdschaak natuurlijk veel over de Meppeler schoolschaakkampioenschappen in deze periode. Begin van het seizoen organiseerden zij ook het open jeugdtoernooi "Meppel aan Zet". In juni dit jaar volgt nog de Nationale Pupillendag, de Nederlandse Kampioenschappen t/m 7, 8 en 9 jaar.
Chessity is door de MSV inmiddels ook omarmd als trainingsmethode. Zij zullen ook tijdens de Nationale Pupillendag uitgebreid aandacht aan Chessity gaan geven.
Meppel ligt zelf in het gebied van de OSBO, maar doordat ze zo dicht op de grens van drie andere bonden liggen, noemen ze zich het centrum van de vier noord-oostelijke geleden regionale bonden: FSB, NOSBO, SBO en OSBO. Zij richten hun schaakactiviteiten dan ook tot ver over de regiogrenzen.
MSV heeft op dit moment 84 leden, waarvan 32 jeugd.
Meppel-schoolschaak
Meppeler schoolschaakkampioenschappen (foto website MSV)

Elk jaar reikt de KNSB de "Verenigingsprijs" uit aan de schaakvereniging met per saldo de grootste ledenwinst over het afgelopen kalenderjaar. Dit jaar zullen we in 10 artikelen aftellen naar de winnaar van 2016.

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken