Verenigingsprijs 2016: SC Purmerend op 9

06-02-2017 15:40

Schaakclub Purmerend is de nummer 9 op de lijst van schaakverenigingen met ledenwinst over 2016. Zij kregen er per saldo 14 leden bij (31 nieuwe leden waarvan 27 jeugd, tegen 17 afmeldingen). Zij tellen momenteel 119 leden waarvan 43 jeugd. Ook Purmerend dankt de winst over afgelopen jaar geheel aan de jeugd.

Verenigingsprijs 2016: SC Purmerend op 9

logo SC Purmerend

Op de website van SC Purmerend staan een paar aardige items. Zo hebben ze het schaakprobleem van de dag en een leuke kennismakingsfilm over de vereniging.
Deze is afgelopen jaar gemaakt door RTV Purmerend. Bekijk hier het kennismakingsfilmpje over SC Purmerend.

Op hun actieve Facebook pagina o.a. het schaaktoernooi tussen Purmerend en Amsterdam en een verslag van de Waterlandse jeugdclubcompetitie, de lokale strijd met Volendam en Aris De Heer. Ook organiseren zij de Waterlandse schoolschaakkampioenschappen en beschikken ze over een krantenknipselarchief.
Dit zijn allemaal voorbeelden van een schaakclub in beweging en met aandacht voor de eigen PR. Het is ook niet vreemd dat ze een eigen hoofdsponsor hebben en nog 5 kleinere. Hun slogan is ook uitnodigend: Een stuk gezelliger!
Jeugd SC Purmerend
Waterlandse schoolschaakkampioenschappen (foto facebook SC Purmerend)

Elk jaar reikt de KNSB de "Verenigingsprijs" uit aan de schaakvereniging met per saldo de grootste ledenwinst over het afgelopen kalenderjaar. Dit jaar zullen we in 10 artikelen aftellen naar de winnaar van 2016.

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken