Verenigingsprijs 2016: SHTV Den Haag op plaats 10

03-02-2017 16:05

Elk jaar reikt de KNSB de "Verenigingsprijs" uit aan de schaakvereniging met per saldo de grootste ledenwinst over het afgelopen kalenderjaar. Dit jaar zullen we in 10 artikelen aftellen naar de winnaar van 2016. We starten met de nummer 10, SHTV uit Den Haag.

SHTV staat voor Schaakcombinatie Haagse Toren Vogelwijk. De naam verwijst naar de oorspronkelijke verenigingen van voor de fusie in 2006: SV Haagse Toren en SV Vogelwijk. De nieuwe fusievereniging heeft vanaf het begin veel jeugdleden gehad en behoort ook tot de grootste schaakclubs in de gemeente Den Haag met op dit moment 117 leden, waarvan 73 jeugdleden.
Over 2016 kregen zij er per saldo 12 leden bij. 38 nieuwe jeugdleden en 5 volwassenen, tegen 31 afmeldingen.

Op de website van SHTV staan veel verslagen, zowel van hun eerste uitkomend in de Promotieklasse A HSB, als hun vierde in de derde klasse. Ook staan er veel verslagen over jeugd en bezoeken aan allerlei toernooien. Tevens valt hun slogan op: Meer dan schaken Alleen!, hun clubblad "Samengevat" en het Zomerkamp voor de jeugd.
Betreft kader beschikken zij over maar liefst 13 jeugdbegeleiders en 7 leden van de technische commissie. Met 73 jeugdleden heb je die natuurlijk wel nodig.
Kortom een actieve vereniging en een eervolle en verdiende plaats in de top 10 van de Verenigingsprijs 2016.

 Jeugd SHTV
De jeugd van SHTV (foto website SHTV)

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken