Verenigingsprijs 2016: HMC Den Bosch op 6

10-02-2017 11:00

HMC Den Bosch is als zesde geƫindigd op de lijst met schaakverenigingen met meeste ledenwinst over 2016. Met per saldo 17 leden (31 nieuwe tegen 14 afmeldingen), werd de winst ook weer bij de jeugd gehaald.

Verenigingsprijs 2016: HMC Den Bosch op 6

Logo HMC Den Bosch

Met de slogan Groot, sterk en gezellig opent HMC Den Bosch haar site. HMC is ook de club waar prestatie en recreatie hand in hand gaan. Ze schrijven ook dat er recentelijk nieuwe energie is vrijgekomen binnen de club met schaak-spelletjes bij de allerkleinsten, taktiek-trainingen, familieschaak en meisjesschaak als speerpunt. 
Ook de grote groep vrijwilligers en de top-locatie (De Biechten, tevens de locatie van de landelijke Jeugdclubcompetitie), wordt geprezen. Op de site ook een oproep voor ouders met zich aan te melden als vrijwilliger een een korte taakomschrijving.
Verder bestaat er de mogelijkheid naast de reguliere jeugdtrainingen, om je partijen online in te voeren, de trainingmogelijkheid Man vs Machine en iedere dag een nieuwe schaakpuzzel.
Op de algemene informatie pagina vinden we een schattige foto van Anish Giri uit 2009, die in zijn begintijd voor HMC uitkwam.
HMC Den Bosch telt op dit moment 107 leden waarvan 42 jeugd en is daarmee terug in de groep verenigingen boven de 100 leden, waar ze jarenlang ook al deel van uitmaakten. 
Familieschaak
Familieschaak bij HMC (foto Olthof, website HMC Den Bosch)

Schoolschaak
Wat ontbreekt op de site, is iets over de schoolschaakactiviteiten in Den Bosch, alleen de uitreiking van de SpeelZ prijs uit 2012 is nog te vinden.
In samenwerking met de KNSB hebben mevr. Elke van Roon en eerder ook Brent Burg namelijk bergen werk verzet en honderden kinderen in Den Bosch schaken geleerd. Dit seizoen vinden onder de noemer van Sjors Sportief tevens de nodige kennismakingslessen plaats in de clublocatie van HMC Den Bosch zelf. Dit heeft ze veel nieuwe jeugdleden opgeleverd dit seizoen.

Elk jaar reikt de KNSB de "Verenigingsprijs" uit aan de schaakvereniging met per saldo de grootste ledenwinst over het afgelopen kalenderjaar. Dit jaar zullen we in 10 artikelen aftellen naar de winnaar van 2016.

 

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken