Verenigingsprijs 2016: SV Voorburg op 2

14-02-2017 17:25

Schaakvereniging Voorburg is als 2e geƫindigd op de lijst met schaakverenigingen met meeste ledenwinst over 2016. Met per saldo maar liefst 26 leden (34 nieuwe en slechts 8 afmeldingen), werd de winst geheel bij de jeugd (+30).

Verenigingsprijs 2016: SV Voorburg op 2

logo SV Voorburg

SV Voorburg heeft het afgelopen jaar een nieuwe impuls gegeven aan de jeugdafdeling. Met een aantal nieuwe krachten bij het jeugdkader, hebben ze in een jaar tijd al veel bereikt. De website van SV Voorburg geeft een goede indruk. Het lijkt net of ze al kampioen zijn geworden van zowel de winter- als de zomercompetitie als bij de jeugd.
Ook vallen de vele rubrioeken op met o.m. het blog Schaakschetsen. De gegeven toelichting: In deze reeks artikelen schrijven verschillende leden van Schaakvereniging Voorburg. Diverse onderwerpen komen aan de orde. Van "Kunst en schaken"  tot de vraag "Waarom schaken we eigenlijk?". De kopjes van de artikelen zijn ook leuk met "Spannend Saai" en "Schaken voor 4 seizoenen" en nog veel meer.
SV Voorburg was in 2009 ook in de top 3 te vinden van de Verenigingsprijs en behaalde toen zelfs de hoogste tree. Helaas hebben ze die jeugdleden toen niet vast kunnen houden. Op dit moment telt Voorburg 49 leden waarvan 28 jeugdleden.
SV Voorburg
De leden van SV Voorburg hebben altijd wat te vieren (foto website SV Voorburg)

Elk jaar reikt de KNSB de "Verenigingsprijs" uit aan de schaakvereniging met per saldo de grootste ledenwinst over het afgelopen kalenderjaar. Dit jaar zullen we in 10 artikelen aftellen naar de winnaar van 2016.

Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken