Vrijplaatsen NJK 2017 aanvragen voor 5 maart

03-01-2017 16:00

Spelers die voor een vrijplaats voor het NK jeugd 2017 in een van de categorie├źn A t/m E in aanmerking willen komen, hebben nog tot 5 maart de tijd.

Vrijplaatsen kunnen uitsluitend elektronisch worden ingediend door de kandidaat zelf. De regeling zoals verwoord in de notitie Nederlandse Jeugdkampioenschappen (artikel D1 van het handboek artikel 3.3.c) is van kracht. Voor het verlenen van vrijplaatsen gelden de volgende criteria:

  1. in principe moet aan het regionaal kampioenschap deelgenomen zijn; Voor de categorieën E, D en C zal dit criterium dit jaar heel zwaar wegen. Alleen in heel bijzondere gevallen zal hiervan worden afgeweken waarbij o.a. naar de reden voor verhindering zal worden gekeken. Voor de A en B jeugd is dit jaar het laatste jaar dat de vrijplaatsregeling van kracht is. Vanaf 2017-2018 verloopt de plaatsing via een nieuwe kwalificatiecyclus van vier toernooien (binnenkort volgt meer hierover).
  2. de vrijplaatsen worden in volgorde van speelsterkte toegekend. Hierbij is rating het criterium. Voor de leeftijdscategorieën A, B en C wordt de KNSB-rating per 1 februari van het betreffende jaar gehanteerd. Voor de leeftijdscategorieën D en E wordt de KNSB-jeugdrating per 1 februari van het betreffende jaar gehanteerd.

Degene die kans denken te maken op een vrijplaats via hun rating, worden gevraagd het aanvraagformulier vrijplaats NJK voor 5 maart 2017 in te vullen.
De NJK's vinden dit jaar plaats op:

  • NK ABC: zondag 23 tot en met zaterdag 29 april 2017 in Assen;
  • NK D: donderdag 25 tot en met 27 mei 2017 in Rijswijk;
  • NK E: vrijdag 14 en zaterdag 15 april 2017 in Tilburg.
Document acties
  • Verzenden
  • Afdrukken