11 maart Webinar Tornelo

Home Agenda 11 maart Webinar Tornelo

In deze webinar geven we praktische uitleg over de mogelijkheden van het online platform Tornelo.com. Voor de meesten is dit platform nog onbekend, hoewel de populariteit sterk groeiende is. Afgelopen jaar werden de internationale jeugdkampioenschappen al op dit platform gespeeld.

Het programma is vooral voor arbiters en organisatoren gemaakt. De KNSB gaat komende maanden de landelijke jeugdkampioenschappen op dit platform organiseren.

Wij menen dat dit platform ook heel geschikt is voor lokale en regionale online toernooien, alsmede interne competities. Je kunt zowel Zwitserse indelingen ermee maken, als round robin met meerdere poules, als handmatige indelingen. Ook zit er een team optie ingebouwd. Bij Tornelo heeft de arbiter alles zelf in de hand, van het indelen, wijzigingen van de indeling, starten van een ronde tot het ingrijpen bij een partij.

De spelers kunnen uitsluitend onder hun eigen naam deelnemen, dat is fijn voor de herkenning en tevens is een zoom knop geïntegreerd zodat je als organisator met de deelnemers kunt communiceren.

De webinar zal gericht zijn op de organisatie van individuele jeugdtoernooien en teamwedstrijden voor scholen. 

Door: Eric van Breugel (KNSB), en diverse ervaringsdeskundigen 

Voor wie? Organisatoren, arbiters, interne wedstrijdleiders

Voorkennis: Enige ervaring met de organisatie van fysieke toernooien of competities is handig, maar niet noodzakelijk. Je hoeft geen ICT expert te zijn of ervaring te hebben met platforms als Lichess, Chess.com of Chesskid.com. Tornelo werkt via de browser waar Chrome de beste resultaten heeft.

Tijd: 20.00-21.00 uur

Aanmelden: Aanmelden kan tot en met woensdag 10 maart via het inschrijfformulier

Op de ochtend van de Webinar krijg je een Zoom link toegestuurd waarmee je de Webinar kunt volgen.

Let op! De Webinar wordt opgenomen en gedeeld op Schaken.nl. Kom je liever niet in beeld, laat dan je camera uit.

Aansluitend aan de webinar volgen drie live testtoernooien op de vrijdagen 12, 19 en 26 maart tussen 17.00 en 18.30 uur met kinderen. Deelnemers van de webinar kunnen bij deze testtoernooien oefenen als arbiter of meekijken hoe het in de praktijk gaat.