25 maart: Webinar schaakles aan heel jonge kinderen (nog 1 plek)

Home Agenda 25 maart: Webinar schaakles aan heel jonge kinderen (nog 1 plek)

Dit webinar gaat meer over het kind dan over het spel. Deelnemers worden uitgedaagd om het (schaak)spelende kind te observeren, zonder daar (te snel) tussen te komen.

Er ligt een focus op de kracht van het zelf ontdekken, zoals we vroeger allemaal heel veel hebben geleerd door te spelen en proberen.
Die bewezen positieve en effectieve kracht bij het ontwikkelen is verankerd in de opzet van 468Chess. Naar verwachting zal de eerste versie van een digitale tool (468gamemaker) worden gedemonstreerd.
Er komt ook een youtube kanaal waar je, vanaf 22 maart, een aantal filmpjes ter introductie en kennismaking kunt zien.

Jozias Hillenkamp is bedenker van het concept 468Chess en werkt (met anderen) aan een platform om de toegankelijkheid ervan te vergroten. Jozias is naast schaaktrainer ook leerkracht, begeleider en ontwikkelingscoach.

 

Datum en tijd: donderdag 25 maart 20.00-21.15 uur

Aanmelden kan tot en met woensdag 24 maart via het aanmeldformulier

Bij opgave graag in het opmerkingen veld iets over je motivatie om deel te nemen, zoals: Wil mijn kinderen/kleinkinderen thuis helpen -  zoek inspiratie bij lessen op de schaakclub / bij schoolschaken gebruiken - anders

Max. 12 deelnemers.

Op de ochtend van de Webinar krijg je een link doorgestuurd waarmee je kunt deelnemen. Heb je geen link ontvangen? Neem dan even contact op met Lise ten Holder: ltholder@schaakbond.nl, 06-23771078.

De Webinar zal worden opgenomen en geplaatst worden op Schaken.nl. Als je niet in beeld wil komen, laat dan je camera uit.