Schaaktrainer 1 cursus Rotterdam (Vol)

24 februari 2020 - 04 mei 2020

Deze cursus is bedoeld voor iedereen vanaf 14 jaar die lesgeeft (of assisteert bij lessen) op de jeugdafdeling van clubs of op scholen. 

Het doel is om iedereen die schaakles geeft een stap verder te brengen: wat gaat al goed?, wat loopt juist niet zo lekker en kun je nog hulp bij gebruiken?

De Handleiding bij Stap 1 van de stappenmethode van Brunia/van Wijgerden is het uitgangspunt. Daarnaast ontvang je een syllabus met informatie en opdrachten. We verdiepen ons onder andere in vragen als: "wat zijn randvoorwaarden voor een goede les?" "Hoe ziet een goede lesopbouw eruit?"  "Wat kun je doen als er niveauverschillen zijn?"

Het programma bestaat uit vijf intensieve cursusavonden (totaal 15 uur) en diverse huiswerkopdrachten (gemiddeld eveneens 15 uur). Voor het behalen van het diploma neem je deel aan een schaaktechnische toets, een schaakdidactische toets en geef je een proefles. 

Data (totaal vijf maandagavonden): 24 februari, 9 maart, 23 maart, 20 april en 11 mei

Tijdschema: 18:30 - 21:30 uur

Locatie: Recreatiezaal van de flat "Borghave", Wilgenlei 302-786, Rotterdam 

Docent: Rick Lahaye

Eigen bijdrage:  €80,- (Hiervan krijgt u een factuur)

Om te slagen voor het diploma mag je maximaal 1 cursusavond missen; neem zelf een laatste druk van de handleiding stap 1 en een werkboek stap 1 mee.

Voor vragen of meer informatie, stuur een e-mail naar: bondsbureau@schaakbond.nl.

Geeft u (nog) geen les, maar wilt u wel graag de cursus volgen, neem dan ook even contact op.

Aanmelden gaat uitsluitend via het aanmeldformulier