Schaaktrainer 1 (online, VOL)

Home Agenda Schaaktrainer 1 (online, VOL)

Het afgelopen jaar is veel ervaring opgedaan met online lesgeven. Ook een deel van de Opleidingen tot Schaaktrainer Stap 1 vond online plaats. De meeste docenten en deelnemers ervaren dat het online heel goed mogelijk is om met elkaar te leren. 

Deze online cursus Schaaktrainer 1 is voor Iedereen die graag (beter) les wil leren geven op Stap 1 niveau. De meeste mensen die zich aanmelden hebben al (enige) ervaring met lesgeven op een club of een school. Geef je nog geen les? En heb je hier ook nog geen ervaring mee? Dan ben je ook van harte welkom! Zorg er wel voor dat je tijdens de cursus alvast aan de slag gaat, bijvoorbeeld door te assisteren bij schaaklessen op een club of een school. Op die manier kun je in de praktijk oefenen met wat je leert tijdens de cursus. (Assisteren bij) schaakles geven is een voorwaarde om deel te kunnen nemen. Heb je moeite om contact te leggen met een club of een school? Neem dan even contact op met Lise ten Holder via ltholder@schaakbond.nl.

Wat leer je? 

  • Hoe gebruik je Opstapje 1 en 2, Stap 1 en 1 extra van de Stappenmethode.
  • Didactiek van de Stappenmethode: lesopbouw, begrippen en werkvormen
  • Omgaan met kleinere en wat grotere groepen: Hoe maak je contact met de kinderen, welke regels stel je en hoe zorg je dat iedereen zich hier op een fijne manier aan houdt?
  • Hulp bieden: Hoe bied je hulp? Welke vragen stel je? Hoe bepaal je het juiste lesniveau
  • Organisatie van de les: Hoe deel je je schaakles in? Hoe ga je om met niveauverschillen? Hoe houd je je lessen afwisselend? 

Docent: Rick Lahaye

Data en tijden: 13, 27 september, 11, 25 oktober en 8 en 22 november (zes maandagavonden, om de twee weken), 19.30- 21.30 uur. ONLINE

Eigen bijdrage: 100 euro . Hiervan krijg je een factuur.

Materiaal: Powerpoints, de officiele Syllabus Schaaktrainer 1. Zelf aanschaffen: Handleiding Stap 1, werkboekje Stap 1

Resultaat: diploma Schaaktrainer 1. De laatste avond zal het examen digitaal worden afgenomen. 

De cursus wordt gegeven via Zoom. Aanmelden kan alvast via het aanmeldformulier.