Trots op de foto met de trofee! (foto Ad Bruijns)

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april werden in Hotel Waalwijk de Nederlandse Jeugdkampioenschappen in de E-categorie (t/m 10 jaar) gespeeld. De 60 deelnemers streden in twee groepen om de Nederlandse titels. Na 9 spannende ronden was het de 10-jarige Ansh Jakhari uit Spijkenisse die met een score van 8 uit 9 alle anderen minimaal een punt voor bleef. Hij had alleen tegen Mees van Batenburg (Dordrecht) een puntje in ronde 4 laten liggen, maar had verder alle concurrenten verslagen. Proficiat!

Nog veel spannender

Om plaats twee was het nog veel spannender. Lange tijd stond Mees op die plaats, maar in de slotronde gingen zowel Tommy Grooten (Eindhoven) als Gachatur Kazarjan (Helmond) hem voorbij. Tommy en Gachatur gingen vervolgens op herhaling voor de tweede uitzendplaats. Na maar liefst vier keer remise pakte Gachatur in de vijfde partij in een mooie partij de winst en daarmee de uitzendplaats naar het EJK in Slowakije.

Klasse apart

Bij de meisjes was de nog maar 7-jarige Luna Huang (Eindhoven) een klasse apart. Met een geweldige score van 8,5 uit 9 werd ze kampioene en plaatste zich voor het EJK. Tweede op 1,5 punt werd Janice Fu (Rotterdam) met 7 uit 9, gevolgd door Celilia Pereira Garza (Nijmegen) en Emma Barbier (Voorburg) beiden met 6,5 uit 9.