ASV A1, Krimpen C1 en HSG D1 nieuwe Nederlandse Jeugdclubkampioenen

Home Nieuws ASV A1, Krimpen C1 en HSG D1 nieuwe Nederlandse Jeugdclubkampioenen
Juichende D spelers in de Zoom meeting

ASV-Arnhem A1, Krimpen aan de IJssel C1 en HSG-Hilversum D1 zijn vandaag de nieuwe Nederlandse Jeugdclubkampioenen geworden. De KNSB-Jeugdclubcompetitie 2020-2021 was vorig jaar oktober afgebroken en is half mei pas weer vervolgd, maar dan online op Tornelo. Tornelo bleek een heel geschikt platform voor deze competitie van 4-tallen te zijn. Het kostte het indelers duo Angelique Osinga en Andre van der Graaf wel wat gepuzzel, maar uiteindelijk werden de indelingen keurig netjes ingelezen en kreeg iedereen de juiste tegenstander.

Meesterklasse A, teams tot en met 18 jaar
Bij de A teams kwamen de sterkste 4 teams elkaar weer tegen op de slotdag. Dat leverde nog even spanning op, maar al snel bleek ASV een maatje te groot voor de andere teams. Ze wonnen driemaal met 3-1 en pakte de NK titel met 17 matchpunten uit 9 ronden. Dit team bestond uit: Rembrandt Bruil, Sasa Albers, William Shakhverdian, Vadim van Kuijk en Manar Alkwathy. Gefeliciteerd! 
De tweede plaats was lang in handen van Talententeam JSN A1, maar die gingen in de slotronde met 2,5-1,5 onderuit tegen Almere A1. Almere A1 werd hierdoor 2e met 13 matchpunten. KC Chesscool-Haarlem A1 werd 3e met 11 matchtpunten en 22 borden. Amersfoort A1 pakte de 4e plek en pas 5e Talententeam JSN A1.
Zie hier de volledige eindstand.

Juichende A en C spelers en teamleiders in de Zoom meeting

Meesterklasse C, teams tot en met 14 jaar
Ook bij de C teams was het op de slotdag spannend tot het laatst. De top 4 kwam elkaar weer tegen. Krimpen C1 ging wel met een voorsprong de slotdag in. Zij wonnen alle drie hun wedstrijden uiteindelijk met 2,5-1,5 en eindigde op 17 matchpunten uit 9 ronden. Dat was voldoende voor de NK titel. Het team bestond uit: Alan Bakija, Ciro Catalan, Cornelis Pols en Zimo Qi. Gefeliciteerd!
De tweede plek ging naar het team van Magnus Leidsche Rijn C1 met 13 matchpunten. KlimOp C1 uit Capeklle aan de IJssel werden 3e met 11 matchtpunten.
Zie hier de volledige eindstand

Meesterklasse D, teams tot en met 12 jaar
De D teams waren de enige categorie die alles online hebben gespeeld. Op 22 mei speelden ze hun halve finale en vandaag speelden de laatste 12 teams nog 5 ronden. Zij namen de scores uit de halve finales mee tegen hun medefinalisten. 
HSG-Hilversum ging als favoriet de finale in. Zij hadden het sterke team van ESV al gehad in hun halve finales. ESV moest bovendien huin sterspeelster Wendy Huang in de middag missen, vanwege de ChessQueens Matcht wedstrijden die tegelijkertijd plaatsvonden. Ookal kun je digitaal heel snel switchen, Simultaanspelen mag nog altijd niet,.
Het team van HSG speelde in de 5e ronde tegen het HSB Sterrenteam gelijk met 2-2-, maar wonnen verder al hun westrijden en pakte zodoende de NK titel. Dit team bestond uit: Daniel Nijhuis, Rayan Nijhuis, Wouter Terlouw en Marnix Woldhuis. Gefeliciteerd!
Zie hier de voledige eindstand bij de D

De teams die een NK titel hebben gewonnen krijgen zowel een DGT klok als een trofee plus medailles voor de spelers thuisgestuurd. De nummers 2 en 3 ontvangen ook trofeen en medailles per pakketpost. 
Voor de overige D teams hebben we nog een herinnering.
De Topscorers per categroie worden nog berekend. Die krijgen eveneens een trofee.

We danken vandaag het arbitersteam bestaande uit: Samuel Cohn, Hans van den Beukel, Andre van Kuijk, Angelique Osinga, Andre van der Graaf, Jarno Witkamp, Max Kanbier en Rene Westendorp. In september zijn er nieuwe regionale voorronden voor de D en de E, in oktober gaan we weer verder met de landelijke wedstrijden in de KNSB-Jeugdclubcompetitie editie 2021-2022.