Bianca Muhren kandidaat voorzitter KNSB

Home Nieuws Bianca Muhren kandidaat voorzitter KNSB

Vandaag is bekend geworden dat het bestuur van de KNSB op de komende Algemene Vergadering (28 november) als voorzitter zal voordragen: mevrouw Bianca de Jong-Muhren. Nadat op de vorige Algemene Vergadering Marleen van Amerongen bekend maakte dat ze wegens ziekte moest terugtreden als voorzitter was deze functie vacant (en werd waargenomen door Frank Lommers). De voorzitter van de KNSB wordt in functie gekozen door de Algemene Vergadering.

Bianca de Jong-Muhren is geen onbekende in de schaakwereld. Zij leerde al op 5-jarige leeftijd schaken en werd al jong gezien als een groot schaaktalent. Zo werd ze al op 12-jarige leeftijd Nederlands Meisjeskampioen in de leeftijd t/m 20 jaar. Ze behaalde meerdere nationale jeugdtitels waaronder die van Open Nederlands Jeugdkampioen t/m 14 jaar. Van haar achtste tot en met haar twintigste jaar vertegenwoordigde Bianca Nederland op vele Europese- en Wereldjeugdkampioenschappen met als hoogtepunt een gedeelde 1e/2e plaats op het Europees Kampioenschap voor meisjes t/m 18 jaar in 2004.

Ook als volwassene bleef Bianca de Jong-Muhren actief als topschaakster. Ze vertegenwoordigde Nederland als lid van het Nationale Team op diverse Olympiades. Ze eindigde meerdere malen als 2e op het NK-vrouwen en werd door de wereldschaakbond benoemd als damesgrootmeester (WGM).

Voor de functie van voorzitter van de KNSB is haar ervaring als voorzitter van de ChessQueens zeker zo relevant, evenals haar ervaringen op publicitair vlak als langjarig lid van de persdienst van het gerenommeerde Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee. In haar maatschappelijke carrière is Bianca de Jong-Muhren werkzaam als vestigingsdirecteur van Bergman Clinics Bewegen in Rijswijk. Daarnaast is zij toezichthouder bij ouderenzorginstelling Het Laar in Tilburg. Bianca is getrouwd met schaker (IM) Jan-Willem de Jong.