Bondsraad over competitie, bondsblad en meer

Home Nieuws Bondsraad over competitie, bondsblad en meer

De Bondsraadvergadering van 11 december kende een volle agenda. Hieronder in sneltreinvaart de belangrijkste besluiten.

Indeling KNSB-competitie
Om de opbouw van de KNSB-competitie te verbeteren, wordt het aantal teams in de klassen 2–4 verkleind. De klassen daaronder zullen juist groeien. De veranderingen worden in stappen doorgevoerd vanaf het komende seizoen, door aanpassingen in de promotie/degradatieregeling.

Innen contributie door KNSB
Vanaf januari 2022 neemt de KNSB het innen van de eigen contributie bij schaakclubs over van de regionale bonden. Een beslissing om de KNSB ook de afdracht voor de regionale bonden te laten innen, is nog even uitgesteld vanwege openstaande vragen.

Verkoop pand
Het pand van het Bondsbureau in Haarlem gaat na juni 2022 in de verkoop. De KNSB wil verhuizen naar een huurlocatie in Utrecht waar de bond andere sportbonden als directe buren zal hebben.

Begroting en bondsblad
De Bondsraad keurde de begroting van 2022 goed. Een besluit over een mogelijk nieuw papieren bondsblad werd uitgesteld tot de vergadering van juni 2022.

Beleid en modernisering
Het KNSB-bestuur presenteerde met trots het nieuwe Meerjarenbeleidsplan 2022-2025. De modernisering van de bondsstructuur en de Bondsraad, een van de onderdelen van het beleid, gaat verder. Daarvoor wordt een stuurgroep ingesteld.

Bestuurswisselingen
IM Marcel Peek trad tot het KNSB-bestuur toe als portefeuillehouder Topschaak. Helaas heeft Daniëla Mikkers het bestuur vanwege privé-omstandigheden moeten verlaten. Er is nog een vacature voor een bestuurslid.