Clubs: Meld je aan voor de Schaak-Off (13-26 september)

Home Nieuws Clubs: Meld je aan voor de Schaak-Off (13-26 september)

In het nieuwe seizoen willen we de vele nieuwe online schakers die in de corona tijd online zijn gaan schaken, direct in contact brengen met een van de ruim 400 schaakclubs die Nederland rijk is. We starten het seizoen dan ook met een landelijke campagne om deze schakers aan een speciaal schaaktoernooi onder de naam Schaak-Off te laten meedoen. Alle schaakclubs (secretaris) hebben omstreeks 16 juli een oproep gekregen om in de periode 13-26 september 2021 een voorronde te organiseren in hun eigen club accommodatie. Een voorronde voor de Schaak-Off bestaat uit 3 ronden rapidschaak van ca. 50 minuten met vierkampen waarvan de winnaars zich voor de regionale vervolgronde plaatsen. Het is de opzet dat zowel leden als niet-leden aan deze voorronden kunnen deelnemen en dat clubs zelf kunnen bepalen met hoeveel vierkampen ze willen deelnemen. We gaan natuurlijk voor zoveel mogelijk deelnemers! Landelijk gaan we de schakers werven die nog geen lid zijn bij een club en ook de clubs krijgen een digitaal communicatiepakket om de voorronde te promoten.

Speelschema Schaak-Off:
Lokaal periode 13-26 september 2021
Regionale finales 2, 3 of 10 oktober 2021
Landelijke finale 31 oktober 2021

Deelnemende clubs kunnen zelf kiezen welke dag en tijden ze meedoen in de Schaak-Off voorronde periode. Doet uw club ook mee?

Download hier de informatie die aan de clubs op 16 juli is gestuurd en meld de club aan voor 6 augustus via het electronische formulier.