Eline in finale Online WK-Jeugd

Home Nieuws Eline in finale Online WK-Jeugd
Eline Roebers - foto Harry Gielen

Update:

Eline Roebers staat in de finale van het Online WK-Jeugd! Op 22 december begint om 16.00 uur de eerste partij van Eline tegen de Hongaarse Zsoka Gaal. 

Eline speelde in de halve finale tegen Laysa Latifah uit Indonesie. Met zwart ging Eline agressief van start en kwam al snel goed te staan, helaas ging het in de complicaties mis en verloor ze. Met wit bouwde Eline vervolgens de partij rustig op, kreeg een positioneel voordeeltje, en speelde het keurig uit tot een vol punt. Bij de stand 1-1 moest een zogenaamde armageddon partij de beslissing brengen. Eline had wit en moest winnen om door te gaan naar de finale. Dat lukte haar op overtuigende wijze!

Op 19 december startte de mondiale finale van het online WK-Jeugd met drie Nederlandse meisjes. Wendy Huang, Eline Roebers en Machteld van Foreest hadden alle drie de laatste 16 in hun leeftijdscategorie bereikt. Wendy Huang versloeg in de eerste ronde de Amerikaanse Sophie Velea met 2-0. Vervolgens werd de Eindhovense in de kwartfinale uitgeschakeld door een andere Amerikaanse: Zoey Tang. Wendy mag trots zijn op haar plaats bij de beste 8 in de wereld. De overige deelneemsters in de kwartfinale kwamen allemaal uit sterke schaaklanden (Rusland, Amerika, Georgië en India). Zie het paringsschema in de categorie meisjes tot en met 12 jaar. 

Machteld en Eline bereikten de laatste 16 in de categorie tot en met 14 jaar. Machteld versloeg in ronde 1 de Zuid-Afrikaanse Anri de Villiers met 2-0. Eline had het iets zwaarder tegen de Iraanse Sahar Masoumi. Na een remise in de eerste partij wist ze in de tweede partij de match naar zich toe te trekken. Ongelukkigerwijs werden Machteld en Eline vervolgens in de kwartfinale aan elkaar gepaard. Nadat Eline de eerste partij met wit won, had ze aan remise in de tweede partij voldoende. Machteld probeerde het lang maar wist niet door de solide verdediging van Eline heen te breken. In een dame eindspel kwam het uiteindelijk tot herhaling van zetten. Zie het paringsschema 

Maandag 21 december gaat de halve finale van start om 16.00 uur. Mocht Eline de finale halen dan zit ze ook op dinsdag 22 december achter haar laptop. De coach namens Nederland is Merijn van Delft. De partijen zijn via de officiële website ook live te volgen. De resultaten van de Nederlandse deelnemers.