ESV Eindhoven wint opnieuw NK-finale Jeugdteams E in Groningen

Home Nieuws ESV Eindhoven wint opnieuw NK-finale Jeugdteams E in Groningen
De top 5 prijswinnaars in Groningen (foto organisatie)

Op zaterdag 20 november streden de 16 overgebleven teams in de finale van de E-categorie (tot en met 10 jaar) om de NK titel voor club viertallen. Plaats van handeling was Groningen. 
Vanwege de coronamaatergelen mocht er geen publiek bij zijn, maar daar had de organisatie een oplossing voor bedacht. Met 3 live streams met beelden van de speelzaal, kon het thuisfront toch meekijken en konden de spelers zelfs gedag zwaaien voor elke ronde! 
Ook de optredens van de wedstrijdleiding bij aanvang van de ronde kregen zo de verdiende aandacht. De spelers vonden het allemaal prachtig.
Naast de live streams was er ook een blog met elke ronde een update over het verloop. De strijd leek lange tijd te gaan tussen KC Chesscool - Haarlem, Zukertort - Amstelveen en ESV-Eindhoven. Na 7 spannende ronden pakte ESV de titel met 18 matchpunten uit maximaal 20. KC Chesscool werd tweede, maar DD uit Den Haag pakte de derde plaats. Zukertort en Almere scoorden evenveel match- en bordpunten. Zukertort had echter met 3-1 van Almere gewonnen en werd zodoende vierde en Almere vijfde.

Top 5:

1. ESV E1, 18 mp, 32,5 bp
2. KC Chesscool E1, 15 mp, 28,5 bp
3. DD E1, 15 mp, 28 bp
4. Zukertort E1, 12 mp, 22 bp (onderling result 3-1 tegen Almere)
5. Almere E1, 12 mp, 22 bp

Zie hier alle uitslagen en eindstand.

Zie hier een impressie van de NK-finale E-teams in Groningen op you tube.