JCC titels voor KC Chesscool A en C, ESV wint bij de D

Home Nieuws JCC titels voor KC Chesscool A en C, ESV wint bij de D
Jeugdclubkampioen van Nederland C-teams 2021, KC Chesscool C1

Op zaterdag 11 december was het extra vroeg opstaan voor de deelnemende spelers en hun teamleiders in de slotronde van KNSB-Jeugdclubcompetitie. De A en C begonnen een half uur eerder, om 9.30 uur, de D om 10.00 uur. De competities konden zodoende voor vijf uur afgerond worden. Plaats van handeling was Amersfoort (A teams), Utrecht.(C teams) en Almere (D teams). Er werden bij de A en C nog 3 ronden gespeeld, bij de D nog 5 ronden. In alle categorieen troffen de topteams elkaar nog.

Meesterklasse A (t/m 18 jaar)
KC Chesscool A1 ging aan de leiding na 6 wedstrijden, maar moest nog tegen regend Nederlands Kampioen ASV A1, het sterke VAS A1 en Talententeam JSN A1. In de vroege ochtend traden ze eerst aan tegen Talententeam JSN A1. Bord 1 speler Osama Arabi van Talententeam wist nog wel Jonas Hilwerda van KC te verslaan, maar de andere borden van KC zijn eigenlijk net zo sterk met Onno Elgersma, Gilian Honkoop en Arthur Maters, 3-1 voor KC. Daarna traden ze aan tegen ASV. ASV had echter vandaag niet de beschikking over hun topscorer Rembrandt Bruil en dat scheelt een stuk in een viertal. Het werd desondanks spannend. Alleen Arthur Maters wist te winnen, de rest speelde remise met 2,5- 1,5 winst voor KC. VAS speelde die ronde gelijk tegen Talententeam JSN A1, hetgeen betekende dat KC een ronde voor het einde al Kampioen was. Ze speelde in de slotronde nog tegen VAS voor de eer en lieten duidelijk zien dat ze de verdiende nieuwe Nederlandse Kampioen zijn 3,5 - 0,5.
Onno Elgersma en Arthur Maters, beiden van KC Chesscool A1 scoorden beiden 8 uit 9 en werden zo gedeeld individueel Topscorer van de A competitie. Gefeliciteerd!

Bijzonder was nog dat de prijsuitreiking buiten plaatsvond! De laatste wedstrijd was rond 17.00 uur klaar en toen besloot de organisatie de prijzen buiten op de parkeerplaats uit te reiken aan de nieuwe Nederlands kampioenen van KC Chesscool uit Haarlem.
 
Prijsuitreiking aan de winnaars van de A door Yannic Husers (foto Andre van Kuijk)

KC Chesscool A1 tegen ASV A1 (foto Andre van Kuijk)

Het Denksportcentrum Amersfoort wordt bedankt voor de fijne ontvangst en SC Amersfoort voor de organisatie van de slotdag.

Zie alle uitslagen en eindstanden van de A op Netstand.

Meesterklasse C (t/m 14 jaar)
In deze klasse ging het ook om teams van KC Chesscool en VAS, maar verder ook Zukertort C1 en ESV C1. Vroeg in de competitie had KC al gewonnen van Zukertort (2,5-1,5) en de vorige ronde van VAS (3-1). In ronde 7 kon dus al een voorlopige beslissing vallen tegen ESV C1. Topscorers Pranav Agarwal en Stefan van der Duijs van KC waren weer op dreef en wonnen beiden, met de remise van Quint de Jong erbij werd de winst binnengehaald tegen ESV (2,5-1,5) . Nu moest alleen nog de voorsprong over de streep getrokken worden en dat is soms moeilijker dan de wedstrijden tegen de medeconcurrenten. Het werd dan ook slechts 2-2 tegen SMB C1, maar tegen Goes C1 werd weer gewonnen met 3-1. KC Chesscool ook Nederlands Kampioen in de Meesterklasse C. Gefeliciteerd! PhilippebKrylov van Zukertort C1 werd individueel Topscorer van de competitie C met 8,5 uit 9.
Dank aan het Leidsche Rijn College voor hun gastvrijheid op deze slotdag en Magnus Leidsche Rijn voor de organisatie.

Zie voor alle uitslagen en eindstanden van de C op Netstand.

 
De C topscorer Philippe Krylov met Andre van der Graaf en de nummers 1 tot en met 3 bij de C bij elkaar

Meesterklasse D (t/m 12 jaar)
Bij de D werd er net als eerder bij de E (t/m 10 jaar) een halve finale en een finale gespeeld. In de finale namen de teams hun twee scores tegen de medefinalisten mee uit de halve finale. Zodoende gingen DD D1 en Moira Domtoren D1 met 4 matchpunten aan kop in de ochtend. Gevolgd door KlimOp D1, ESV D1 en Op Eigen Wieken D1 met 3 matchpunten. DD en ESV wonnen werderom tegen resp. Moira Domtoren en Op Eigen Wieken en regerend kampioen HSG D1 klom na een overwinning op KlimOp D1. 
ESV en DD speelden vervolgens tegen elkaar om de koppositie. Dat werd een spannende 2,5-1,5 voor ESV. Beide ploegen bleven daarna winnen en zodoende pakte ESV D1 de titel en DD D1 de tweede plaats. Als derde eindigde de KlimOp D1 door tweemaal af te sluiten met 4-0 tegen resp. Op Eigen Wieken en RSR Ivoren Toren. Allemaal gefeliciteerd!
Topscorers van de competitie D werden Freek Thijssen (ESV D1) en Prayan Sai Kumar (DD D1) met 9,5 uit 10.
Dank aan SV Almere voor de organisatie in het sportcomplex Annapark.

Zie alle uitslagen en eindstanden van de D op Netstand.

We danken iedereen die verder deze competitie mogelijk heeft gemaakt. De ontvangende clubs, de teamleiders, de chaffeurs, de wedstrijdleiders, de andere dagorganisatoren, de jeugdcompetiteleider en haar assistent. Blijf gezond en tot volgend jaar!