Kees Schrijvers lid van verdienste KNSB

Home Nieuws Kees Schrijvers lid van verdienste KNSB
Kees Schrijvers - foto Frans Peeters

Kees Schrijvers is door de bondsraad van de KNSB benoemd tot lid van verdienste. De heer Schrijvers ondersteunt het Nederlandse schaakleven al lang op heel diverse manieren en deze benoeming zal voor insiders dan ook zeker niet als een verrassing komen.

De bekende Nederlandse website voor schaaknieuws – Schaaksite – is ruim tien jaar geleden door de heer Schrijvers opgericht en tot op de dag van vandaag is hij een van de drijvende krachten achter de site. Schaaksite onderscheidt zich daarbij door het niet-commerciële karakter. Reclames worden geweerd, en dat betekent dat het schaken centraal kan staan. Sinds de oprichting is Schaaksite uitgegroeid tot een belangrijke community voor Nederlands schaaknieuws. Daarbij is er aandacht voor prestaties van Nederlandse topschakers en voor Nederlandse toernooien, maar ook voor verslagen van wedstrijden uit de KNSB-competitie, boekbesprekingen, en verhalen en columns van individuele schakers.

De heer Schrijvers heeft echter naast de oprichting van Schaaksite nog veel meer gedaan voor de Nederlandse schaakwereld. Hij is sponsor geweest van verschillende grote toernooien, zoals het Open Kampioenschap van Utrecht, het internationale open toernooi van Vlissingen en het NK Rapid, toen dat in Hellevoetsluis werd gehouden. Ook kleinere toernooien heeft hij een bijdrage gegeven. Daarnaast is hij sponsor geweest van verschillende clubs, en heeft hij ook ondersteuning geboden aan verschillende sterke schakers en talenten. Daarnaast is de heer Schrijvers bestuurslid geweest van de Rotterdamse Schaakbond.