KNSB-Jeugdclubcompetitie tweede speeldag

Home Nieuws KNSB-Jeugdclubcompetitie tweede speeldag
speelzaal van de halve finale D in Groningen (foto website NOSBO)

Op 1 oktober is de tweede speeldag van de KNSB-Jeugdclubcompetitie gespeeld. In Arnhem (Meesterklasse A t/m 18 jaar), Den Haag (Meesterklasse C t/m 14 jaar) en in Leiden en Groningen de twee halve finales van de D t/m 12 jaar.

In de  Meesterklasse A deed het team van KC Chesscool A1 de beste zaken met twee overwinningen op Magnus Leidsche Rijn A1 en ASV A1. Ze gaan nu allen aan kop met 7 uit 8 matchpunten. Magnus Leidsche Rijn A1, Krimpen A1 en ASV A1 volgen met 6 uit 8. Alleen Krinpen heeft nog niet tegen KC Chesscool A1 gespeeld.

In de Meesterklasse C zijn het de teams van VAS C1 en KlimOp C1 die aan kop gaan met 7 uit 8. Eerst speelden ze onderling 2-2 om daarna hun directe concurrenten resp. Amsterdam West C1 en KC Chesscool C1 te verslaan. DD C1 heeft net als Amsterdam West en KC Chesscool ook 6 uit 8. 

Bekijk hier de tussenstanden na 4 rondes

Halve finales D
In de D categorie (t/m 12 jaar) werden de halve finales gespeeld in Leiedne en Groningen. 31 teams streden om 12 plekken voor de finale. In een zwitsers veld is het enorm spannend in het midden van het veld welk team net wel en welk team net niet de finale haalt. In de poule In Leiden bleef ESV .D1 ongeslagen met 10 uit 5. Daarachter DD D1 en Klimop D1 met 7 uit 5, gevolgd door 5 teams met 6 uit 5. Uit dit vijftal plaatste zich de teams van VAS D1, Op Eigen Wieken D1 en Best Moves D1. VAS D2 en Magnus Leidsche Rijn D1 kwamen net te kort met de bordpunten.

In de poule van Groningen had een van de favorieten HSG D1 zich op laatst teruggetrokken. Dat opende kansen voor de andere teams. Staunton D1 won alle 5 de wedstrijden met 10 uit 5. Ze werden gevolgd door Zukertort Amstelveen D1 met 8, Amsterdam Wset D1 met 7, en ASA D1 en Hoogland D1 met 6 uit 5. Daana was er nog 1 plek te vergeven voor de beste met 5 matchpunten. Van een vijftal teams had Zeist D1 de meeste bordpunten (12 uit 20).

Zie hier de eindstanden van de halve finales D

Toernooipagina met foto's van de halve finales in Groningen

Op 12 november is de volgende speelronde en dan is tevens de finale van de E teams (t/m 10 jaar) in de Bilt. De Meesterklasse A en de Meesterklasse C gaan in Utrecht verder met rondes 5 en 6. De D teams spelen hun finale tijdens de laatste speelronde op 10 december.in Groningen.