Opstarten KNSB competitie 2021-2022 – opvullen van gaten

Home Nieuws Opstarten KNSB competitie 2021-2022 – opvullen van gaten

Inleiding

Wij verwachten dat de competitie in de tweede helft van dit jaar (wanneer veel mensen gevaccineerd zijn) weer kan worden opgestart.
In de aanloop naar de stilgelegde competitie 2020-2021 hebben een aantal teams aangegeven dat ze niet meer mee willen doen. Deze teams zijn opgeheven. Deze terugtrekkingen resulteren in een aantal ‘gaten’ in de competitieklassen. In de vierde klasse en lager is dit geen probleem aangezien teams zich direct voor deze klassen in kunnen schrijven. Bij de hogere klassen, moeten de gaten opgevuld worden.Een aantal teams worden via promotiewedstrijden in de gelegenheid gesteld om te promoveren naar een hogere klasse.
Deze terugtrekkingen resulteren op dit moment tot het volgende:

KL # nodig
M 9 10
1 20 20
2 40 40
3 78 80
4 93  
5 61  
6 51  
7 4  

1 team van Eerste naar Meesterklasse
1 team van Tweede naar Eerste klasse
1 team van Derde naar Tweede klasse
3 teams van Vierde naar Derde klasse

 

Keuze van het CMT
Het Competitie Management Team (CMT) heeft vergaderd en verschillende opties besproken. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de volgende oplossing.
De gaten worden opgevuld op basis van de na 6 ronden beëindigde competitie 2019-2020. Omdat niet alle wedstrijden gespeeld zijn is het een onzuivere eindstand en zou het nog onzuiverder maken om de parallelgroepen te vergelijken.
Daarom worden er promotiewedstrijden gespeeld tussen de hoogst geëindigde teams van de parallelgroepen. Deze wedstrijden worden in mei en juni vastgesteld. Ze worden gespeeld met het normale speeltempo, maar via de hybride vorm op het platform Tornelo. Elk team speelt thuis onder toezicht van een onafhankelijke arbiter. De tegenstander kan gezien worden via een zoom verbinding.

 

Acties
De volgende acties worden uitgevoerd:

  • Aan de verenigingen wordt voor eind april gevraagd of de teams die recht hebben op deelname aan de klassen 3 en hoger nog steeds deel zullen nemen.
  • Aan de kandidaat promovendi wordt gevraagd of ze deel willen nemen aan de promotiewedstrijden. Als een team meedoet, zorgt het team zelf voor een speelzaal met stabiel internet. De spelers spelen op een eigen (of gehuurde) laptop.
  • Als er voor een promotieplaats geen team wil spelen dan wordt het gat opgevuld door een keuze van het CMT.

 

Kandidaat promovendi
De kandidaten zijn als volgt:
Voor een plaats in de Meesterklasse: 1A Paul Keres 1, 1B Zuid Limburg 1
Voor een plaats in de Eerste klasse: 2A ASV 1, 2B De Waagtoren 1 en Paul Keres 2, 2C Philidor Leiden 1
Voor een plaats in de Tweede klasse: 3B SG Max Euwe 2, 3C Oud Zuylen Utrecht 1, 3D Autovakmeester Schaap MAch 1, 3E DSC Delft 2, 3F LSG 4, 3G Souburg 1, 3H WLC 1
Voor een plaats in de Derde klasse: 4A Hoogeveen 1, 4B MuConsult Apeldoorn 3, 4C Paul Keres 4, 4D De Amstel 1, 4E De Wijker Toren 2, 4G Voorschoten 2, 4H EGS 1, 4I Blerick 2

De volgende teams zijn al gepromoveerd in de aanloop naar seizoen 2020-2021: 2D Blerick 1, 3A LOS 1, 4F KiNG 1