Samenwerkingsovereenkomst KNSB en ChessFellow

Home Nieuws Samenwerkingsovereenkomst KNSB en ChessFellow
Bianca de Jong-Muhren en Jeannot Tuijnman hebben net de samenwerkingsovereenkomst getekend - foto KNSB (Harry Gielen)

PERSBERICHT                 

Haarlem – KNSB-voorzitter Bianca de Jong-Muhren en sociaal ondernemer Jeannot Tuijnman tekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor de komende drie jaar tussen de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en de schaakapp ChessFellow. Het basisidee achter ChessFellow is dat waar je ook bent, thuis of op vakantie, je via de app een maatje kunt vinden om op ‘jouw niveau en in jouw omgeving’ een potje schaak te spelen op een echt bord.

De missie van de schaakbond is om zoveel mogelijk mensen in Nederland kennis te laten maken met het schaakspel. Dat sluit uitstekend aan op de functionaliteit van de app ChessFellow waarbij gebruikers op basis van hun profiel op zoek kunnen gaan naar liefhebbers in hun omgeving om bijvoorbeeld in de plaatselijke bibliotheek of wijkcentrum een partij schaak te spelen. ChessFellow is beschikbaar in de Appstore en Google Play. De app is momenteel alleen nog in Nederland te downloaden, maar het streven van de Nederlandse ontwikkelaars is om ChessFellow snel wereldwijd te lanceren.

De voorzitter van de KNSB gaf aan heel blij te zijn met de samenwerkingsovereenkomst met ChessFellow en ziet mooie kansen voor beide partners om elkaar te gaan versterken. Bianca de Jong-Muhren: “ChessFellow brengt wereldwijd de eerste schaakcommunity app, waarin wordt gestimuleerd en gefaciliteerd om online met elkaar te verbinden, om elkaar vervolgens offline te ontmoeten, bijvoorbeeld in de toekomst bij een van de Urban Chess Courts. Wij juichen als KNSB deze ontwikkelingen uiteraard toe, aangezien het past in onze speerpunten ‘vernieuwen’ en ‘verbinden’ van alle Nederlanders die het leuk vinden om te schaken.”

Jeannot Tuijnman: “De samenwerking met de KNSB stelt ChessFellow in staat een schaak community op te bouwen van betekenis waar iedereen zich thuis voelt, jong, oud, man, vrouw, beginner, gevorderd en pro. Allen hebben zij één ding gemeen en dat is de grote liefde voor het schaakspel. De maatschappelijke- en gezondheidsvoordelen van dit denkspel zijn groot. Het houdt je brein tot op late leeftijd actief, wat goed is tegen Alzheimer. En is een uitstekende remedie voor ouderen tegen eenzaamheid dan wel sociale isolatie. Vandaar dat elke ziel die we winnen voor dit prachtige spel - jong of oud- ons gelukkig maakt!”