Schaak Olympiade uitgesteld tot 2021

Home Nieuws Schaak Olympiade uitgesteld tot 2021

Haarlem – De wereldschaakbond FIDE heeft de Schaak Olympiade uitgesteld tot 2021. De Olympiade zou plaatsvinden in Moskou van 5 tot en met 18 augustus 2020, maar zal nu worden gehouden in de zomer van 2021.

Op basis van de rapporten van het WHO over de COVID-19 pandemie, en in navolging van het besluit van het IOC gisteren om de Olympische Spelen in Tokio met een jaar uit te stellen, is het bestuur van de FIDE tot de conclusie gekomen dat uitstel van de 44e Olympiade onvermijdelijk is.

De Schaak Olympiade wordt normaal gesproken in alle even jaren georganiseerd en laat zich het best vergelijken met een WK voor landenteams. Met 150 deelnemende landen, en mannen- en vrouwenteams die bestaan uit 5 spelers gaat het om het grootste topschaakevenement in de wereld. Het totaal aantal deelnemende sporters ligt rond de 1500.

Op dit moment is het Kandidatentoernooi in Ekaterinenburg het enige topsportevenement in de wereld dat wel doorgang vindt. Tot dit Kandidatentoernooi zijn slechts 8 spelers toegelaten die onder permanente medische controle staan. Op speeldagen zijn de partijen live te volgen vanaf 12.00 uur Nederlandse tijd via de officiële website