SchaakMagazine april 2020

Home Nieuws SchaakMagazine april 2020

De coronacrisis heeft inmiddels grote invloed op ons (schaak)leven en in het aprilnummer van SchaakMagazine komt dat deels al naar voren.

Aan de ene kant kunt u nog gewoon lezen over de toernooioverwinningen van Jorden van Foreest in Praag en Dimitri Reinderman in Amsterdam.  Zowel het Prague Masters als het Batavia toernooi werden gespeeld in de tijd dat we nog op minder dan 1,5 meter tegenover elkaar zaten met een schaakbord tussen ons in.

Aan de andere kant doen we verslag van het Kandidatentoernooi in Ekaterinenburg dat halverwege afgebroken werd omdat Rusland vanwege de coronacrisis het luchtruim sloot. Anish Giri staat na een half toernooi op 50% en een punt achter twee koplopers. SchaakMagazine maakt ook melding van de belangrijkste besluiten die, ingegeven door de maatregelen van de overheid, inmiddels door het KNSB bestuur genomen zijn.

Verder leest u het nodige over het clubleven in Nederland van voor de coronacrisis, de bekende schaaktechnische rubrieken en nog veel meer!

Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Het aprilnummer verschijnt bij u in de bus tussen 28 april en 1 mei. Wanneer u een nummer niet ontvangen hebt dan vragen wij u dit te melden aan het KNSB Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).