SchaakMagazine april 2022

Home Nieuws SchaakMagazine april 2022

Donderdag 28 april ontvangen leden van de KNSB een email met daarin de link naar het april-nummer van SchaakMagazine.

In dit nummer

De oorlog in Oekraïne gaat ook niet ongemerkt aan de schaakwereld voorbij, en daarom een overzicht van een aantal gevolgen waaronder de verplaatsing van de Olympiade van Moskou naar Chennai. Minze bij de Weg sluit de serie ‘150 jaar KNSB’ af met een terugblik op de Tweede Wereldoorlog en het schaakleven in Nederland. Het jubileum wordt gevierd in 2023 en er wordt steeds meer duidelijk over alle jubileumactiviteiten.

Verder werd er ook weer veel geschaakt! Anish Giri nam deel aan de Grand Prix. Zoals op de cover is te zien plaatste niet hij, maar Nakamura en Rapport zich voor het Kandidatentoernooi. Matthias Blübaum werd Europees Kampioen, en Dimitri Reinderman vertelt u ook hoe het de Nederlanders verging. Richard Vedder beschrijft het seizoen in de Meesterklasse. De Nederlandse Jeugdkampioenschappen in de E-categorie leverden veel schaakplezier op.

Bart Stam sprak met Jan Spoelstra die een podcast begon speciaal voor slechtziende schakers, maar alle schaakliefhebbers kunnen ernaar luisteren natuurlijk. Verder zijn er natuurlijk ook nog de vertrouwde schaaktechnische rubrieken.

Geen email ontvangen?

Mocht u als lid van de KNSB op vrijdag nog geen email in uw inbox hebben ontvangen controleer dan uw spambox. Heeft u geen bericht ontvangen? Meld dit dan aan het KNSB Bondsbureau via bondsbureau@schaakbond.nl. Vermeld hierbij graag uw relatienummer of de naam van uw vereniging.

Is uw emailadres gewijzigd? Ga naar https://ola.schaakbond.nl, login met uw relatienummer, als u nog nooit ingelogd bent geweest, kies dan voor wachtwoord vergeten. Zo zorgt u ervoor dat u ook de komende digitale nummers van SchaakMagazine kunt blijven lezen.