SchaakMagazine december 2020

Home Nieuws SchaakMagazine december 2020

In week 52 valt bij alle leden het december-nummer van SchaakMagazine in de bus. Het zal u niet ontgaan zijn: de serie The Queen’s Gambit is razend populair. Cor Oliemeulen schreef voor ons een recensie. De vrouwelijke hoofdrolspeelster inspireert hopelijk veel meer meisjes om te gaan schaken. In dit laatste nummer van 2020 concentreren we ons alvast op schakende vrouwen.

Bart Stam interviewde de nieuwe KNSB-voorzitter Bianca de Jong-Muhren over haar visie op de rol van de schaakbond. Erwin l’Ami portretteert Zhaoqin Peng de veertienvoudige Nederlands Kampioen. Erika Sziva schreef een boek en vertelt over haar schaakleven aan Monique van de Griendt. In de serie 150 jaar KNSB neemt Minze bij de Weg het vrouwenschaak onder de loep.

Buiten dit thema vallen onder andere artikelen over Aljechin-Euwe, en het NK-internetschaak, en natuurlijk de bekende schaaktechnische rubrieken. We wensen u veel leesplezier en het allerbeste voor 2021!

Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Wanneer u een nummer niet ontvangen hebt dan vragen wij u dit te melden aan het KNSB Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).