SchaakMagazine december 2021

Home Nieuws SchaakMagazine december 2021

Woensdag 22 december ontvangen leden van de KNSB een email met daarin de link naar het decembernummer van SchaakMagazine. Binnen de pdf kunt u navigeren tussen de artikelen via aangebrachte links.

In dit nummer

Op de cover de winnaar van de Deloitte Nederlandse Kampioenschappen 2021. Max Warmerdam won de dubbelrondige vierkamp overtuigend. Wereldkampioen Magnus Carlsen verdedigde zijn titel ook zeer overtuigend. We kijken schaaktechnisch terug op de 6e matchpartij (de langste WK-partij uit de geschiedenis!), en op de blunders die Nepomniachtchi daarna beging. Nog meer partijen en fragmenten in de artikelen over de verrichtingen van de nationale teams op de Europese Kampioenschappen voor landenteams.

Er valt ook genoeg te lezen in dit nummer. Paul van der Sterren blikt terug op de carrière van Jan Timman die onlangs 70 werd. Gert Devreese interviewde de toernooidirecteur van het Tata Steel Schaaktoernooi Jeroen van den Berg: een mooi kijkje achter de schermen van het traditionele festival dat helaas in 2022 weer zonder amateurgroepen gehouden zal worden. Minze bij de Weg kijkt terug op de schaakgeschiedenis, onder naar het jubileumboek van het 150-jarige Staunton. Verder zijn er natuurlijk ook nog de vertrouwde rubrieken.

Geen email ontvangen?

Mocht u als lid van de KNSB op vrijdag nog geen email in uw inbox hebben ontvangen controleer dan uw spambox. Heeft u geen bericht ontvangen? Meld dit dan aan het KNSB Bondsbureau via bondsbureau@schaakbond.nl. Vermeld hierbij graag uw relatienummer of de naam van uw vereniging.

Mocht uw emailadres in de toekomst wijzigen – geef dit dan door aan uw vereniging. Uw vereniging zorgt ervoor dat uw emailadres in de KNSB-ledenadministratie wordt opgenomen, zodat u ook de komende digitale nummers van SchaakMagazine kunt blijven lezen.