SchaakMagazine juni 2020

Home Nieuws SchaakMagazine juni 2020

In het juninummer van SchaakMagazine veel aandacht voor online schaken op vele manieren. Dimitri Reinderman beschrijft wat er zoal gebeurde op het gebied van grootmeesterschaak, clubschaak, jeugdschaak en trainingen. Monique van de Griendt concentreerde zich op Schaakmatties voor de jongste jeugd.

De persconferentie van het kabinet van 24 juni opent de mogelijkheden om ook weer achter het schaakbord plaats te nemen op de club. In dit nummer een artikel over best practices bij schaakclubs. De competitie zal, binnen de regels van de overheid, ook weer zo normaal mogelijk opstarten in het nieuwe seizoen. Bart Stam sprak met een aantal leden van de Commissie van Beroep; een commissie die al 45 jaar uitspraken doet in het geval van een protest.

Eind juli gaat een schaakfilm in première: Fahim. Cor Oliemeulen bekeek hem alvast voor ons. Paul van der Sterren las voor ons een schaakboek (dat vrijwel geen zetten bevat): De Juiste Zet van Jonathan Rowson. Erwin l’Ami analyseerde de partijen die Max Euwe speelde in de Nederlandse Kampioenschappen en legt ze aan ons uit. Verder natuurlijk de bekende schaaktechnische rubrieken en nog veel meer!

Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Het juninummer verschijnt bij u in de bus tussen 30 juni en 3 juli. Wanneer u een nummer niet ontvangen hebt dan vragen wij u dit te melden aan het KNSB Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).