SchaakMagazine juni 2021

Home Nieuws SchaakMagazine juni 2021

Woensdag 16 juni ontvangen leden van de KNSB een mail met daarin de link naar het juninummer van SchaakMagazine. Binnen de pdf kunt u navigeren tussen de artikelen via aangebrachte links.

In dit nummer

Natuurlijk kijken we terug op het Kandidatentoernooi. Ian Nepomniachtchi won het toernooi en werd daarmee de uitdager van Wereldkampioen Carlsen. Van de overige deelnemers bleef Anish Giri het langst in de race, maar ook hij moest uiteindelijke zijn meerdere erkennen in ‘Nepo’. De Nederlandse wereldtopper wordt in dit nummer besproken in de serie veelvuldige Nederlandse Kampioenen door Erwin l’Ami.

De Online Nederlandse Jeugdkampioenschappen werden in mei georganiseerd. Dimitri Reinderman zet alle kampioenen voor ons op een rijtje. Minze bij de Weg kijkt voor ons terug in de geschiedenis en zag hoe jeugdschaak meer en meer een kerntaak werd van de KNSB.

De Europese schaakbond organiseerde een hybride online knock-out toernooi. Vanaf sportcentrum Papendal zag Merijn van Delft hoe Eline Roebers in de eerste ronde een grootmeester uitschakelde. Dat online schaken gepaard gaat met valsspelen is helaas een feit. Dezelfde Merijn beschrijft samen met hoogleraar psychologie (en schaker) Frenk van Harreveld waarom nu juist veel jonge kinderen zich schuldig maken aan cheaten.

Geniet u ook van het volgen van het topschaaktoernooien? Lees vooral ook het interview met Lennart Ootes over zijn passie om de emoties van de wereldtoppers zo goed mogelijk in beeld te brengen. Als manusje-van-alles reist Lennart van het ene toptoernooi naar het andere.

Geen email ontvangen?

Mocht u als lid van de KNSB op vrijdag nog geen email in uw inbox hebben ontvangen controleer dan uw spambox. Heeft u geen bericht ontvangen? Meld dit dan aan het KNSB Bondsbureau via bondsbureau@schaakbond.nl. Vermeld hierbij graag uw relatienummer of de naam van uw vereniging.

Mocht uw emailadres in de toekomst wijzigen – geef dit dan door aan uw vereniging. Uw vereniging zorgt ervoor dat uw emailadres in de KNSB-ledenadministratie wordt opgenomen, zodat u ook de komende digitale nummers van SchaakMagazine kunt blijven lezen.