SchaakMagazine oktober 2020

Home Nieuws SchaakMagazine oktober 2020

In de eerste week van november valt bij alle leden het oktober-nummer van SchaakMagazine in de bus. Online waren diverse Nederlandse (jeugd)toppers actief in officiële Kampioenschappen. De Online Europese Jeugdkampioenschappen leverden 3 medailles op zoals in een verslag van Merijn van Delft te lezen valt. Ook van de Online Olympiade doen we uitgebreid verslag in dit nummer.

Toch werd er ook nog achter het bord geschaakt: Erwin l’Ami versloeg heel fraai de nummer 2 van de wereld Fabiano Caruana. Diezelfde Erwin portretteert in dit nummer Jan Timman als negenvoudig Nederlands Kampioen.

‘Alle kinderen verdienen schaakles!’, en ‘Schaken doe je met alles wat je hebt’ zijn uitspraken die worden toegelicht in artikelen over schoolschaak lesgevers en het belang van mentale aspecten bij het schaken. Monique van de Griendt ging voor ons in gesprek met schrijvers van schaakboeken.

Verder natuurlijk de bekende schaaktechnische rubrieken en nog veel meer!

Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Wanneer u een nummer niet ontvangen hebt dan vragen wij u dit te melden aan het KNSB Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).