Tijdelijke maatregelen geldig vanaf 29 september (18.00 uur)

Home Nieuws Tijdelijke maatregelen geldig vanaf 29 september (18.00 uur)

In de persconferentie van 28 september heeft het kabinet een aantal tijdelijke maatregelen aangekondigd om het snel oplopende aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. Deze maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september om 18.00 uur en in eerste instantie voor 3 weken. In de nieuwe maatregelen staat onder andere dat:

  • In een ruimte binnen mogen maximaal 30 mensen samen zijn. Kinderen tellen mee. MAAR, Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat u na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat. (Let op: horecaregels gaan boven sportregels, dus speelt u in een horecagelegenheid dan geldt wel het maximum aantal van 30 personen binnen).
  • Om 22.00 uur sluiten de cafés en restaurants. U moet dan weg zijn. U geeft uw naam en telefoonnummer op.
  • Sportkantines zijn dicht. In de ruimte waar geschaakt wordt mag geen bar zijn. Er mag geen horeca in de speelzaal zijn. We onderscheiden twee veel voorkomende gevallen:
    • Is er een aparte ruimte met een bar dan mag deze alleen open als het een officiële horeca gelegenheid is die volledig onder het horeca protocol valt (onder meer registratie personen, 22:00 uur dicht en maximaal 30 personen).
    • Is het in eigen beheer of een barretje waar mensen wat inschenken dan valt het onder de noemer van sportkantine en deze moeten gesloten zijn, MAAR even wat te drinken pakken uit een koelkast of koffie pakken uit een automaat of thermoskan is mogelijk als het zelfbediening betreft.
  • Alle sportwedstrijden worden gespeeld zonder publiek.
  • Een sportteam mag bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.
  • Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

NOC*NSF heeft op basis van de nieuwe maatregelen de website geactualiseerd. Er is een speciale lijst met veelgestelde vragen over de maatregelen die gelden vanaf 29 september 18.00 uur. Op de NOC*NSF website vind u tevens het aangepaste sportprotocol en een verwijzing naar de verschillende veiligheidsregio’s in Nederland.