Verenigingsprijs 2020 uitgereikt aan WLC - Eindhoven

Home Nieuws Verenigingsprijs 2020 uitgereikt aan WLC - Eindhoven
Uitreiking Verenigingsprijs door Mister Chess

Elk jaar reikt de KNSB de Verenigingsprijs uit aan de schaakvereniging met per saldo de grootste ledenwinst over het voorgaande jaar. Nu was 2020 een wel heel bijzonder jaar.
Over het jaar 2020 heeft ondanks de enorme crisis een aantal verenigingen toch ledenwinst gehaald, 51 in totaal. Een geweldige prestatie in deze ongekende crisis.
Zondag 25 april is in de uitzending van Mister Chess Hans Böhm, de nieuwe winnaar gehuldigd door KNSB voorzitter Bianca de Jong - Muhren.

WLC (Schaakvereniging Woensel Lichttoren Combinatie) uit Eindhoven is de winnaar geworden. Voorzitter Dannie Beijk en Jeugdleider Hub van der Laar Namen de prijs van € 1.000 digitaal in ontvangst.
Bianca noemde het een geweldige prestatie in dit bijzondere jaar 2020. De schaakverenigingen waren bijna driekwart jaar fysiek gesloten en alleen online in die periode actief. Toch hebben z'n 50 schaakverenigingen zelfs ledenwinst geboekt. WLC hield zelfs per saldo 13 leden meer over aan het einde van het jaar. Dannie weet niet precies waar dat door komt, maar gaf wel aan dat ze heel actief online zijn. Ze hebben ook online een lange partij gehandhaafd op de clubavond gevolgd door een nabespreking op Skype. Zodoende is de binding met de leden gewoon goed geweest.
Ook bij de jeugd zijn de lessen en competitiewedstrijden online gewoon doorgezet en zelfs diploma uitreikingen hebben nog doorgang kunnen vinden. Hub kijkt terug op een bijzonder jaar.

Zie hier de Top 3:

Plts

Vereniging

Plaats

Saldo groei*

1

SV WLC

Eindhoven

13

2

De Volewijckers

Amsterdam

8

3

S.C. Westergoo

Bolsward

7

* = alleen hoofdleden worden geteld. Nieuwe verenigingen tellen pas in tweede jaar mee.

WLC uit Eindhoven kreeg er zelfs 27 nieuwe leden bij (voornamelijk jeugd), waarvan 10 nog in januari. Ze verloren er slechts 14. De Volewijckers uit Amsterdam, de winnaar van 2019, werden tweede met +8 en Westergoo in Bolsward 3e met een saldo van +7 leden.

Zie hier de hele uitzending van Mister Chess: