Webinars: Gebruik van Schaakmatties en Chesskid voor coaches

Home Nieuws Webinars: Gebruik van Schaakmatties en Chesskid voor coaches

Op maandag 27 april en vrijdag 1 mei worden twee webinars gegeven over Schaakmatties en het gebruik van het platform Chesskid.com. Schaakmatties is het speelplatform van de schaakbond waarop jeugd tot en met 12 jaar in een veilige omgeving online kan schaken.

In dit webinar deelt Dolf Meijer zijn ervaringen over Schaakmatties als online coach van zowel een jeugdclub (Best Moves) als van diverse schoolgroepen in en om Eindhoven. Zodra de basisscholen in Brabant dicht gingen, heeft hij alle naschoolse schaakleerlingen van 040schaakt van een account voor Schaakmatties voorzien. Inmiddels heeft hij een groot aantal schaaktoernooitjes en andere activiteiten via Schaakmatties georganiseerd. Hij zal aandacht besteden aan de voor- en nadelen van het platform. Tevens zal hij tips geven hoe Schaakmatties ingebed kan worden in een breder online schaakaanbod.

Dolf Meijer geeft al ruim 20 jaar schaaktraining aan kinderen: van absolute beginners op scholen tot de landelijke jeugdtop.  Hij verzorgt tevens al jaren kadercursussen voor de KNSB.

De webinar wordt gegeven met behulp van Zoom en is bedoeld voor de coaches die al lid zijn van Schaakmatties of overwegen dit te gaan doen.

Data en inschrijven
Maandag 27 April van 10.30 tot 11:30 uur
Vrijdag 1 mei van 20.00 tot 21:00 uur
Inschrijven kan via het online inschrijfformulier.

Voorbereiding
Je kunt meedoen door vooraf Zoom te installeren of de webclient te gebruiken.   
Je kunt een webcam en microfoon gebruiken, maar dit is niet noodzakelijk; er is ook een chat om vragen te stellen.

Meer informatie:
Lise ten Holder, ltholder@schaakbond.nl
Dolf Meijer, dnmeijer@hotmail.comwww.040schaakt.nl/webinar

Belangrijke links