Zet jouw club op de kaart met Play-off

Home Nieuws Zet jouw club op de kaart met Play-off

Wij stellen jullie graag in kennis van een nieuw online platform, Play-Off. Dit platform - in de vorm van een app(licatie) - maakt het voor verenigingen mogelijk om zichzelf letterlijk 'op de kaart' te zetten. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om zowel leden als niet-leden op de hoogte te stellen van opkomende activiteiten zoals toernooien, vaste inloopmomenten, trainingen/ cursussen, simultaan schaken etc. waarbij het voor gebruiker direct mogelijk is om je aan te melden.

Zet jouw club op de kaart!

Over Play-Off

Play-off is een online platform dat het spelen van offline games met vrienden, familie, collega’s of nog onbekende mensen, motiveert en faciliteert. Play-off gelooft dat het spelen van fysieke spelletjes (zoals schaak), mensen in verbinding brengt en het goed is voor ieders welzijn om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek.

De app brengt mensen die een tegenstander zoeken met elkaar in contact. Vervolgens kunnen zij via de app op zoek naar een locatie om te spelen. Bijvoorbeeld niet-leden die via de app afspreken om tegen elkaar te schaken op de clubavond of inloopavond van een schaakvereniging. Dit gaat buiten de reguliere clubactiviteit om. De vereniging is gastheer; niet-leden proeven de sfeer en wie weet melden ze zich op enig moment aan om officieel kennis te maken.

Als Schaakbond vinden wij het mooi om te zien dat dergelijke initiatieven als Play-Off, een positieve bijdrage leveren aan de schaakwereld. In dit geval biedt het de infrastructuur voor partijen (jullie als vereniging en de schaakliefhebbers in de buurt), om elkaar gemakkelijker te kunnen vinden.

Hoe het werkt?

Als vereniging/ club meld je je aan als "Play-Off locatie". Hierdoor ben je in de app zichtbaar (en dus vindbaar) als een locatie waar je terecht kunt om te schaken. Voor thuisschakers die op zoek zijn naar een schaakvereniging in de buurt kan deze extra "vindbaarheid" al een mooie oplossing bieden.

Eenmaal aangemeld kun je als locatie heel gemakkelijk een event aanmaken. Niet-leden schaken op jouw club; ze zullen niet meteen lid worden, maar je geeft hen de kans jou te leren kennen en wie weet, komen ze later terug.

Aanmelden

Play-off biedt naast bovenstaande functie nog meer interessante functies en is nog volop in ontwikkeling. Wij zijn er als schaakbond van overtuigd dat Play-Off voor jou als vereniging voornamelijk een groot potentieel biedt voor ledenaanwas, daarnaast biedt het de mogelijkheid om bestaande leden op een andere wijze te benaderen.

Jij kunt jouw vereniging gratis aanmelden door hier te klikken.