Schoolschaakcompetitie tijdens Stadsspelen Den Haag

Home Nieuws Schoolschaakcompetitie tijdens Stadsspelen Den Haag

Tijdens de tweede editie van de Stadsspelen Den Haag zal er een speciale schoolschaakcompetitie worden georganiseerd. In acht voorronden zullen in de periode 12 april t/m 17 juni basisschoolteams de strijd aan gaan met andere scholen uit de betreffende stadsdelen. Vanuit elke voorronde plaats één schoolteam zich voor de finale op 1 juli in het Zuiderpark tijdens het afsluitende Sportfestijn. 

Teams van 4 tot 8 spelers per school strijden in drie onderdelen van 45 minuten om een plek in de finale. Iedereen doet aan alle drie de onderdelen mee.

Onderdeel 1 is een schaakpartij tussen twee teams op een groot schaakbord.
Onderdeel 2 is een individueel schaaktoernooi (3 ronden van 15 minuten) en
Onderdeel 3 zijn opdrachten oplossen met schaakhesjes aan op een 4 x 4 schaakbord.

Deelname is alleen mogelijk door basisscholen uit de gemeenten Den Haag, Rijswijk en Voorburg-Leidschendam. Scholen worden gevraagd zich uiterlijk een week voorafgaand aan de stadsdeeldatum per email aan te melden bij:
André Wagner (HSB): amwagner@xs4all.nl
Graag bij aanmelding de naam van de school, adres school, de naam van de contactpersoon en het aantal spelers die gaan deelnemen en op welke datum.
Zie de flyer van de schoolschaakcompetitie voor de data, tijden en locaties.

Meer informatie is te verkrijgen bij: Eric van Breugel, 023-5254025

De organisatie is in handen van de gemeente Den Haag, de Haagse Schaakbond, de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en de schaakverenigingen in Den Haag, Rijswijk en Voorburg.