Deelname aan Nationale Sportweek

Home / Voor clubs / Deelname aan Nationale Sportweek

Wij nemen actief deel aan de Nationale Sportweek. In 2017 wordt deze week gehouden van zaterdag 9 tot en met zondag 17 september. Het is de bedoeling dat schaakverenigingen hun deuren openen voor het publiek en actief onze sport promoten. Je kunt bijvoorbeeld een toernooi of demonstraties organiseren. We ondersteunen jouw club hierbij. Ook de meeste gemeenten hebben tijdens de sportweek speciale faciliteiten.

Een overzicht van de acties dit jaar:

 1. Gratis Promotiepakket
  ​Dit jaar hebben weer een gratis Promotiepakket voor alle schaakbverenigingen samengesteld met o.a.: een kaartspel met schaakkampioenen, flyers met puzzels en A3 posters van onze schaakambassadeurs Nick Schilder en Anish Giri.
  Voorkant kaartspel schaakkampioenen      
  kaartspel schaakkampioenen, posters Anish Giri en Nick Schilder met de Chess Queens

  Bestel het gratis promotiepakket: Bestelformulier.
  Op de flyers staat een prijsvraag die nog t/m 31 december 2017 kan worden ingestuurd.
   

 2. AH Sportactie (4-24 september)
  Spaaractie (in alle 900 AH vestigingen) voor kennismaking met sportclubs. Zie de uitleg over de AH sportactie. De spaarders kunnen nog tot eind december hun bonnen verzilveren bij de sportclubs. Zorg dus dat jullie schaakvereniging erbij staat!
   
 3. AH Sportfestijn (9-10 september)
  Op 9 en 10 september zal in het Haagse Zuiderpark een groot festival plaatsvinden waar ca. 50 sportbonden zich presenteren. De schaakbond zal samen met de dam- en gobond ook aanwezig zijn beide dagen. Op zaterdag is Tea Lanchava onze simultaanspeelster, op zondag Anna Maja Kazarian. 
   
 4. Rotterdam hostcity (7-17 september)
  Tijdens de Nationale Sportweek zal  NOC*NSF speciaal aandacht besteden aan vijf thema’s waar sport een bijdrage aan levert:
 • zaterdag 9 september: Vrijwilligers
 • maandag 11 september: Sportiviteit en respect
 • woensdag 13 september: Onderwijs en schoolsport
 • vrijdag 15 september: Sport voor mensen met een beperking
 • zondag 17 september: Sport & Bewegen

​In Rotterdam zullen aparte bijeenkomsten rond deze thema's worden georganiseerd, maar het is ook mogelijk om in de eigen gemeente of wijk rond deze thema's te organiseren. Informeer bij de eigen gemeente naar de mogelijkheden: Website Nationale Sportweek.


 

NSW