Nationale Sportweek en promotiepakket

Home / Voor clubs / Nationale Sportweek en promotiepakket

De nieuwe posters en flyers zijn er.Wij nemen actief deel aan de Nationale Sportweek. In 2019 wordt deze week gehouden van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september. Het is de bedoeling dat schaakverenigingen hun deuren openen voor het publiek en actief onze sport promoten. Je kunt bijvoorbeeld een toernooi of demonstraties organiseren. We ondersteunen jouw club hierbij. Ook de meeste gemeenten hebben tijdens de sportweek speciale faciliteiten. 

Zie voor Tips en tricks voor clubs.

Zie voor een overzicht van de acties van dit jaar:

Gratis Promotiepakket met extra clubprijsvraag
​Dit jaar hebben we opnieuw een gratis promotiepakket voor alle schaakverenigingen samengesteld met:
- een nieuwe flyer (A5 formaat) met een schaakprijsvraag voor de werving van nieuwe leden;
- twee geheel nieuwe posters (A3 formaat) met de slogan "Schaken doet iets met je". Er is ook keuze om voor € 10 de posters in een koker te laten bezorgen in plaats van gevouwen.
Op de flyers staat een prijsvraag die t/m 31 december 2019 kan worden ingestuurd.

De nieuwe posters en flyers zijn er.

Nieuw is ook een prijsvraag voor clubs. 
Op het bestelformulier van het gratis promotiepakket staat een prijsvraag waarmee een extra prijs voor de club kan worden gewonnen. Er zijn caps (voor alle leden, kleur en tekst naar keuze), banners (2 stuks) of beachflags (2 stuks) te winnen met de naam van de eigen club erop, inclusief hulp bij ontwerp.

1e prijs

2e prijs

3e prijs

Trekking prijzen 1 oktober 2019.

Het bestellformulier voor het promotiepakket is ook na deze datum nog te bestellen:
Bestelformulier promotiepakket

Nationale Sportweek (20-29 september)
De site van de Nationale Sportweek (NSW) geeft clubs hulp bij het maken van een eigen poster, geeft draaiboeken voor het opzetten van eigen acties en biedt allerlei communicatiemiddelen (komt half augustus beschikbaar). Informeer ook bij de eigen gemeente naar de mogelijkheden.
Website Nationale Sportweek.

Schoolsport staat centraal op 24 september
Op dinsdag 24 september staat sport op school centraal. Maak er gebruik van door juist op deze dag iets van schaken op een school aan te bieden. 
Op deze dag zal ook een speciaal pauze boekje voor basisscholen worden gelanceerd door NOC*NSF, waarin ook aandacht is voor schaken.

Actie #chessconnectsus en het Global Chess Festival, de officiele wereldschaakdag (12 oktober)
Op 12 oktober is voor de 5e keer op rij het Global Chess Festival, de wereldschaakdag, op deze tweede zaterdag van het jaar. Judith Polgar is dit schaakevenement 5 jaar terug gestart in Budapest, maar inmiddels volgen er allerlei schaakevenementen over de hele wereld. We roepen verenigingen op om zelf ook het een en ander te ondernemen op deze speciale dag. De KNSB zal zelf ook actief zijn deze dag. Houd de diverse media in de gaten.

NSW