Workshops schoolschaak 23 juni Meppel

Home / Voor scholen / Opleidingen voor lesgevers / Workshops schoolschaak 23 juni Meppel

Op 23 juni 2018 organiseert de KNSB tijdens het Nationale Pupillendag in Meppel verschillende soorten workshops voor het verzorgen van schaakles op scholen. Het begint om 10.30 uur en duurt tot 14.00 uur. Er worden vier workshops over de verschillende lesmethodes gegeven (Stappenmethode, Chessity, 468schaak en Schaken op de basisschool). Per workshop komt er één professional aan het woord over de lesmethode. Elke workshopgever geeft zelf schaakles op een basisschool met één van de vier methodes. Elk workshop wordt twee keer gegeven (zie tijdsschema). Iedereen kan maximaal twee verschillende workshops volgen. Geef hiervoor jullie eerste, tweede, derde of vierde voorkeur aan op het aanmeldformulier. We proberen zo veel mogelijk ieder z'n eerste en tweede voorkeur te geven, maar het kan zijn dat een workshop al vol zit en we voor de tweede voorkeur moeten uitwijken naar de derde of vierde voorkeur.

Het doel van de workshops is om trainers / jeugdleiders / leerkrachten kennis te laten maken met andere lesmethodes of om juist hun kennis te verrijken voor de lesmethode die zij momenteel gebruiken.

De kosten voor de twee workshops zijn: €15,- , hierbij zit een goodiebag vol leuke spullen inbegrepen. Kort na aanmelding wordt via de mail ​een digitale factuur hiervoor toegezonden. Aan de zaal kan niet worden betaald.
Per workshop is een maximum aantal deelnemers, dus willen jullie graag meer leren over de verschillende soorten lesmethodes? Klik dan hier en schrijf je in voor 8 juni.
Een overzicht:

 • 468schaak
  ​Leer rekenen en taal met behulp van schaken!
 • Chessity
  Geef jij aan een grote groep kinderen schaakles? Bekijk dan de voordelen van de online lesmethode ''Chessity''!
 • ​Schaken op de basisschool
  Wil jij graag inspelen op de wensen van jouw leerlingen? Lees dan meer over '' schaken op de basisschool''!
 • Stappenmethode
  Ben je geïnteresseerd naar de officiele lesmethode van de KNSB? Lees hier dan meer over!